La justícia absol definitivament David Borges de l’acusació d’abusos sexuals a un menor

El Superior ha confirmat la sentència del Tribunal de Corts, que considerava innocent l’exconseller de la comunitat portuguesa tot entenent que la relació va ser consentida

David Borges, esperant la notificació de la sentència del Tribunal de Corts ara fa uns mesos.
David Borges, esperant la notificació de la sentència del Tribunal de Corts ara fa uns mesos.

La justícia ha absolt definitivament l’exconseller de la comunitat portuguesa, David Borges, del delicte d’abús sexual del qual se l’acusava -i pel qual fins i tot va estar vàries setmanes a la presó- per la relació que va mantenir amb un menor d’edat. El Superior ha desestimat el recurs del fiscal contra la sentència del Tribunal de Corts, que ha quedat, doncs, confirmada. Pels magistrats, tal com ja es va fer en primera instància, els fets van ser consentits per l’adolescent, llavors de catorze anys.

Després de la primera resolució absolutòria, la fiscalia havia presentat recurs davant el Superior. En la vista celebrada ara fa unes setmanes -íntegrament a porta tancada-, va insistir en el fet que, al seu entendre, Borges hauria intimidat el menor i, per tant, hi hauria hagut prevalença i abús de superioritat. De fet, durant el judici el noi va declarar que va mantenir relacions sexuals per por i es va confirmar que Borgues va tancar la porta de l’estança on estaven amb clau. Per això, entenia que sí que es podia parlar d’un delicte i reclamava que se’l condemnés a cinc anys de presó i a l’expulsió definitiva del país.

David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria.

Relacionat

El fiscal esgrimeix la intimidació per revocar l’absolució del conseller de la comunitat portuguesa

Els magistrats, però, han desestimat la petició. Entenen, doncs, que cal confirmar la sentència inicial de Corts. En aquesta va prevaldre el fet que la relació, admesa tant per Borges com per l’adolescent en el judici, hauria estat consentida. En relació amb això, el Codi Penal estableix que per sota dels 14 anys qualsevol relació és delictiva. A partir d’aquesta edat, s’han de tindre en compte altres circumstàncies, com ara si el consentiment s’atorga mitjançant engany o si hi ha abús de poder o de confiança en el cas que l’edat entre els dos intervinents disposi un notable desequilibri.

El cas va saltar a la llum l’abril del 2018. Borges va ser detingut el 25 d’abril arran de la denúncia interposada pels pares del menor. Va estar, de fet, un mes i mig a la Comella i, a més, va haver de renunciar al càrrec de conseller de la comunitat portuguesa. El juny de 2018 va sortir de la presó i se li va imposar com a mesura cautelar el fet d'haver-se de presentar un cop a la setmana a la Batllia, a més d'haver d'acudir davant el batlle instructor de l'afer pel qual se l'acusava tantes vegades com calgui i sigui citat. Finalment, el 2 de juliol d’enguany va ser absolt pel Tribunal de Corts i, ara, amb l’absolució del Superior, el periple judicial queda, en principi, culminat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending