Condemnat per accidentar-se conduint borratxo i intentar fugir dels agents que el volien controlar

Després d’una topada -afortunadament només amb danys materials a l’avinguda del pont de la Tosca-, la policia només el va poder aturar, ja a la general 2, travessant el cotxe oficial a la calçada; ha estat condemant a sis mesos d’arrest nocturn i 18 de retirada del permís

Un control policial.
Un control policial. POLICIA D'ANDORRA

Anava força begut. Massa. I a conseqüència d’aquest estat, va acabar tenint un accident amb el seu cotxe. Afortunadament, sol. Quan va veure apropar-se a la policia, va optar per intentar fugir, fins que va ser interceptat al cap d’una estona. Ara, per tots aquests fets, ha estat condemnat pel Tribunal de Corts. A banda de tres mesos d’arrest condicionals, estarà divuit mesos sense permís i haurà de pagar una multa de 600 euros.

Els fets van tenir lloc l’agost de l’any passat. L’home anava amb el seu vehicle per l’avinguda pont de la Tosca, a Escaldes-Engordany. En un moment donat, i segons consta a la sentència a causa “de l’estat d’embriaguesa en què es trobava”, va perdre el control del cotxe i va acabar topant amb la muntanya que hi ha al marge dret de la via. Afortunadament, només va causar danys materials.

Llavors va veure que uns agents de policia se li apropaven. Conscient que hauria de passar un control d’alcoholèmia que, evidentment, no superaria, va decidir fugir. Se’l va perseguir per la carretera general 2. Malgrat que li van fer llums, continuava la marxa. Fins que es van posar en paral·lel i van aconseguir fer-lo parar al costat del museu de l’Electricitat. Va caldre, però, travessar el vehicle de policia a la calçada per fer-lo aturar-se.

Un cop controlat, se li va fer la prova d’alcoholèmia. Cap sorpresa. Donava clarament positiu penal: 1,64 grams per litre de sang. Més del doble del límit.

Ara fa unes setmanes, l’home va ser jutjat al Tribunal de Corts. En el seu dia es va negar a acceptar una ordenança penal. En la vista, els agents van deixar clar que “no aturà el seu vehicle fins que se li va entravessar el cotxe oficial al davant”. Per tant, es va constatar que l’home va fer cas omís de les indicacions dels policies.

El Tribunal de Corts ha considerat que el processat és autor de dos delictes. Un, el de conducció de vehicle sota els efectes de l’alcohol. El segon, el de desobediència greu a funcionaris públics. Per tots dos se li ha imposat una pena de sis mesos d’arrest nocturn condicional (tres per cadascun d’ells). A banda, se li retira el permís de conduir durant un any i mig. També se’l condemna a pagar 600 euros de multa.

El que podrà mantenir -tot i que sense poder agafar-lo durant 18 mesos- és el cotxe en el qual va cometre el delicte. El fiscal havia demanat a la vista que es comissés el vehicle. Corts, però, ha considerat que no era adient aquesta mesura.

Comentaris (4)

Trending