Autoritzada a conduir a la feina per evitar que la perdi en mig de la crisi del coronavirus

El Superior permet una agent immobiliària a qui se li va retirar el permís per un positiu per alcoholèmia agafar el cotxe duran el seu horari laboral perquè s’entén que, si l’acomiaden, tindria molt complicat trobar un altre treball

La dona va ser enxampada amb una taxa de 2,36 grams per litre de sang.
La dona va ser enxampada amb una taxa de 2,36 grams per litre de sang. ARXIU

El Tribunal Superior ha autoritzat a conduir, exclusivament durant el seu horari laboral, a una dona a qui se li va retirar el permís per haver donat positiu per alcoholèmia en el control al qual va ser sotmesa després d’un accident de trànsit. Els magistrats han revocat la resolució inicialment negativa de la Batllia esgrimint, entre altres motius, la situació provocada per la crisi del coronavirus. S’entén que si perd la seva feina actual per no poder agafar el cotxe, tindria molt complicat, actualment trobar-ne una altra.

En el seu dia, la dona va patir un accident de trànsit i, posteriorment, com és preceptiu, va ser sotmesa a un control d’alcoholèmia. En ell, va donar 2,36 grams per litre de sang. Per ordenança penal, se li va retirar temporalment el permís, però la processada va sol·licitar que aquesta suspensió no fos efectiva durant el seu horari laboral. Necessitava el cotxe, al·legava, per fer la seva feina d’agent immobiliària.

El Tribunal considera que la por a perdre el treball serà un "element de contenció" perquè no torni a beure abans d'agafar el cotxe

El batlle, però, es va oposar a aixecar la restricció per “garantir la seguretat vial davant del perill que comportaria el fet que seguís conduint”. La dona va optar per acudir al Superior i aquest li ha donat la raó. Els magistrats admeten en la seva resolució que l’ús del cotxe és clau en una feina com la que la d’immobiliària, ja que “les tasques de captació i venda d’immobles exigeixen el seu desplaçament a llocs on es troben els immobles que ha de visitar o ensenyar als clients i aquests difícilment poden ser realitzats amb rapidesa i eficàcia amb transports, ja que aquest està subjecte a rutes predeterminades en horaris fixes”.

A més, s’argumenta que els fets pels quals va ser condemnada la dona van succeir fora del seu horari laboral. També s’entén que “no consta que tingui problemes d’addicció a l’alcohol”. I, llavors, és quan es defensa que “hem de valorar l’actual situació d’emergència sanitària que viu el país com a conseqüència de la pandèmia de Covid-19 i la conseqüent crisi econòmica derivada de la mateixa”. Així, s’entén que cal “raonablement preveure les dificultats que tindrà la recurrent per trobar una nova feina si perd l’actual en no poder conduir per exercir-la”. A banda, s’entén que “aquestes dificultats poden actuar com un element de contenció per la repetició de conductes anàlogues davant les greus conseqüències econòmiques que li pot comportar la seva reiteració”.

Per aquests motius, i malgrat remarcar “la gravetat de la conducta”, es considera que “no existeix risc que torni a posar en perill la seguretat vial si és autoritzada a conduir per realitzar la seva feina”. Així, se li permet agafar el cotxe durant el seu horari laboral -de dilluns a divendres, de nou del matí a dos quarts de dues del migdia i de dos quarts de quatre de la tarda a les set del vespre. Això sí, per cada un d’aquests dies, s’entendrà que només ha complert mig de la condemna de privació del carnet. 

Etiquetes

Comentaris

Trending