Absolta una dona a qui s’acusava d’haver intentat quedar-se l’ordinador de l’empresa

El Tribunal de Corts entén que no hi ha prou proves per condemnar-la per apropiació indeguda, malgrat que la processada havia intentat vendre via xarxes socials un aparell molt similar

La seu de la Justícia.
La seu de la Justícia.

El Tribunal de Corts ha absolt una treballadora a qui la seva empresa acusava d’haver-se intentat quedar un ordinador que havia comprat per poder fer la feina des del seu domicili. En el judici, no s’ha pogut provar que l’aparell que la dona havia posat a la venda a una xarxa social fos el mateix que havia pagat amb els diners del negoci. D’aquesta forma, ha evitat una condemna de cinc mesos condicionals, que era la petició que reclamava la fiscalia.

Tot es remunta a l’octubre del 2019. Va ser la mateixa processada qui va anar a comprar l’ordinador. L’aparell l’havia de fer servir per poder teletreballar. Això sí, qui va pagar va ser l’empresa. De fet, la compra es va fer amb la targeta de crèdit del negoci.

Un mes després, però,  la dona va haver d’agafar la baixa. L’ordinador, però, no el va tornar de seguida. Va trigar un altre mes. Llavors, però, l’empresa ja l’havia denunciat. Bàsicament perquè havia detectat com l’acusada, ara absolta, posava a la venda via Facebook un portàtil de característiques similars. Entenien que era el que havien pagat ells.

Al judici, la dona havia explicat que si no va retornar abans l’aparell va ser perquè el seu estat de salut no li permetia sortir de cada. Més concretament, patia problemes de cor. Sobre l’ordinador posat a la venda a Facebook, va apuntar que era el d’un amic i no pas el de la feina. Els arguments, però, no van convèncer la fiscalia, que va considerar que era culpable d’un delicte d’apropiació indeguda.

Ara, el Tribunal de Corts ha donat a conèixer la sentència. Entén que no hi ha prou elements per condemnar-la. Bàsicament, aplica el principi ‘in dubio pro reo’. És a dir, en cas de dubte, cal decidir a favor del processat. Per això, ha estat absolta. També hi ajuda el fet que, un cop tornat l’ordinador, l’empresa havia retirat la denúncia presentada davant el cos d’ordre.

Comentaris

Trending