Tres societats panamenyes més a banda de Mariette apareixen en l'Orfund que va dirigir Cinca

Comentaris

Tres societats panamenyes més a banda de Mariette apareixen en l\'Orfund que va dirigir Cinca
Tres societats panamenyes més a banda de Mariette apareixen en l\'Orfund que va dirigir Cinca

Tres societats panamenyes apareixen en el marc de l’entramat societari del Grup Orfund, del qual en va ser director general l’ara ministre de Finances, Jordi Cinca, a finals de la dècada de 1990 i fins a la seva incorporació a Crèdit Andorrà. L’empresa origen del grup, i que suposadament es dedicava al refinament i a la fosa d’or, va acabar fent fallida de mala manera a principi de la dècada del 2000. 

El Grup Orfund SA es va constituir formalment el juliol del 1999. I l’abril següent, amb Cinca en el màxim càrrec executiu, van inaugurar les instal·lacions al coll d’Ordino. Però l’empresa feia uns quants anys que funcionava. I que duia or, per exemple, des de Costa d’Ivori. Orfund Fonedors i Afinadors és del maig del 1994. Amb posterioritat es van crear la resta de societats del conglomerat, entre les quals Orfund Industrial, Societat de Serveis Orfund i Orfund Patrimonial.

Grup Orfund participa un cop va ser constituïda, en major o menor mesura, de la resta d’empreses. I qui forma part del Grup Orfund? Doncs el 33%, per exemple, el tenia Forster Holdings Corp., creada el 3 d’octubre del 2000 i que com a mínim el 2014 continuava vigent. Aquesta societat també apareix radicada a Panamà i la va constituir el despatx d’advocats Mossack Fonseca, el bufet que s’ha fet famós, més encara del que ja ho era en alguns àmbits, arran del cas dels ‘Papers de Panamà’.

L’altre 64% de Grup Orfund l’ostenta una societat andorrana anomenada Saber SA, entre els representants de la qual hi ha dues societats panamenyes més també constituïdes pel mateix bufet d’advocats i que té entre els seus càrrecs -que sovint són només figuratius- els mateixos que formen part de Mariette Holdings Inc., la societat de la qual Jordi Cinca va reconèixer ser apoderat els anys 1999 i 2000. I de la qual resulta que era tenidor de les accions.

Les altres dues societats que també apareixen lligades a l’entramat d’Orfund més enllà de Forster i de Mariette -constituïda el 1994 i dissolta el 2002- són Manser Inc., que també es va crear el 1994 i que el 2014 continuava en plena vigència. I Rodel International Corp., creada a principi de l’any 2000.

Comentaris

Trending