Tres notaris ja operen només formalment al Principat

Estañol retira tots els seus indicatius després que el titular fos cessat pel Govern i la setmana vinent ja només s’hi quedaran un parell d’empleats per atendre casos imprescindibles

Els indicatius que la notaria Estañol tenia a la façana de l'edifici de l'avinguda Consell d'Europa on hi ha el despatx ja han estat retirats.
Els indicatius que la notaria Estañol tenia a la façana de l'edifici de l'avinguda Consell d'Europa on hi ha el despatx ja han estat retirats.
Al Principat ja només hi ha tres notaris formalment operatius. Malgrat que aquesta setmana és de relativa baixa activitat per les vacances escolars lligades al Carnaval, la notaria Estañol ja ha retirat tots els seus indicatius a l’avinguda Consell d’Europa d’Andorra la Vella una vegada la setmana passada el Govern va cessar el seu titular. El fet que sigui el primer cop que passa una situació així fa que la pràctica diària haurà d’anar conduint a la gestió de la situació.

Igual com s’haurà d’anar veient a poc a poc com es gestiona la situació a nivell de les necessitats que puguin tenir les persones que durant anys han fet actuacions a la notaria Estañol, tampoc no està clar com queda la situació del personal d’aquest despatx, que donava feina a prop d’una quinzena de persones. Fins aquest divendres, segons fonts coneixedores de la situació, s’ha anat treballant amb relativa normalitat a nivell d’arxiu i d’atenció a casos puntuals, sempre formalment sota la tutela de la notària Rosa Maria Ferràndiz, que ha estat nomenada custòdia del protocol notarial fins ara a mans de Josep Estañol.

La setmana que ve ja la presència de treballadors quedarà molt reduïda. Sols un parell d’empleats per donar sortida a casos puntuals, com ara algunes consultes o necessitat d’algunes còpies. Evidentment, desposseït el titular del protocol, la notaria no pot formalitzar cap nou apunt. A partir d’aquí, serà Ferràndiz i la cambra de notaris, i s’hi convé amb el suport de l’administració els qui hauran d’anar decidint. El que està clar, que per molt que s’hagin escurçat els terminis per a la selecció de nous professionals, dos en concret, queden encara molts mesos abans que eventualment nous notaris estiguin operatius.

Etiquetes

Comentaris

Trending