Torna l’escola, tornen els ‘problemes’ al bus

Estudiants del Pas que baixen al centre del país a fer batxillerat o FP lamenten que ho hagin de fer anxovats com a borregos mentre que en el bus escolar hi ha retards en alguns casos per manca d’acompanyants

Imatge del bus que aquest matí baixava cap al centre del país des del Pas de la Casa.
Imatge del bus que aquest matí baixava cap al centre del país des del Pas de la Casa.

És la cançó de l’enfadós. Una vegada s’inicia el curs escolar, almenys durant unes setmanes els problemes amb el transport, amb el bus, tornen a l’ordre del dia. Com si no se sabés que pocs dies després de Meritxell l’escola reprèn l’activitat. Aquest dimarts han estat joves estudiants del Pas de la Casa que baixen al centre del país ja sigui a cursar batxillerat o fer classes de formació professional (FP) els que s’han queixat d’haver d’anar anxovats com a borregos al vehicle.

També alguns pares, en aquest cas de nivells més jovenívols, que lamenten que els seus fills van perdre alguna part d’una classe perquè el bus escolar anava amb retard. En aquest darrer cas, segons les fonts paternes consultades, el problema s’origina per la manca d’acompanyants, que obliga els busos a donar més voltes del que tocaria. Segons aquestes fonts, “alguns busos han de fer doble torn” per manca d’acompanyants. Fonts d’aquest col·lectiu també han reconegut que hi ha falta de personal almenys en aquesta arrencada de curs.

Quant al bus lliure que havia sortit del Pas de la Casa, una de les queixes era el fet que el conductor, tot i duent el vehicle ple fins a la bandera, havia de parar a totes les parades, amb la qual cosa, més enllà de la incomoditat d’haver d’anar de qualsevol manera al bus, s’hi ha afegit, a tot plegat, el fet d’arribar tard al centre de formació o educatiu on haguessin d’anar. En aquest cas, la majoria d’escolars iniciaven les classes a les 8 del matí.

Tant per a una casuística com per l’altra, ja sigui els estudiants en un cas, ja sigui els pares dels escolars de nivells de primària i secundària, han demanat obertament -de moment no pas oficialment- tant al ministeri d’Educació com a la secretaria d’Estat encarregada dels afers relacionats amb Transports que es posin els mitjans o els mecanismes adients perquè es puguin resoldre les incidències. I que veient que aquestes circumstàncies són reiteratives curs a curs, que s’atenguin ja des del primer dia i no que hagin de passar setmana abans no es resolguin incidències previsibles.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending