Les tarifes del taxi pugen un 4,8%

El president de l’associació del sector, Mario Pereira, valora positivament l’anunci, tot i que quedi per sota de l’IPC: “no podem collar la gent; si és molt car, no podran agafar-nos”

Parada de taxi.
Parada de taxi. Toni Solanelles

El Govern ha establert les noves tarifes per al taxi. De mitjana, el preu per agafar el servei puja un 4,80%. Tot i que es tracta d’una xifra que no arriba a l’IPC, des de l’Associació que representa el sector, el seu president, Marcio Pereira, ja troba correcta. La nova graella estarà en vigor a partir del dimecres vinent, quan es publicarà al BOPA.

La proposta s’ha aprovat a petició del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. L’augment serà, de mitjana, del 4,80%. Es tracta d’una xifra que queda per sota de la de l’IPC oficial del 2022, un 7,1%.

Així, la baixa de bandera passa a costar 2,85 euros, pels 2,74 que es va fixar a inicis de l’any passat. El quilòmetre recorregut a partir d’aquí puja d’1,20 a 1,25 i d’1,42 a 1,50 si es fa en horari nocturn o festiu.

Els representants del sector han valorat positivament l’anunci. “Vam demanar una pujada, però no de l’IPC. No està malament. Altres anys ni ho havien incrementat”, ha explicat Pereira, que considera que “no podem collar la gent; si hi ha tarifes molt altes, no es pot permetre agafar un taxi”. Ara, s’entén que aquest 4,8% ja “compensa una mica l’augment del cost del gasoli”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending