Heliand queda com a única candidata a assumir la concessió de l’heliport nacional

La complexitat del projecte ha fet apartar qualsevol altre aspirant, i l’empresa andorrana que fa el transport aeri sanitari actualment, per exemple, es va presentar a darrera hora

L'helicòpter d'Heliand.
L'helicòpter d'Heliand. Toni Solanelles

Finalment, només Heliand opta a fer-se càrrec de la concessió de l’heliport nacional, evidenciant així com de complexe és el projecte que el Govern vol tirar endavant al pla de la Caubella. O com de poc atractiu, segons com es miri. A partir de dijous l’executiu haurà d’avaluar les diferents propostes fetes per la companyia andorrana, que acudeix en solitari al concurs.

Encara que divendres semblava que hi hauria almenys una oferta més, no ha estat fins aquest diumenge que el Govern ha confirmat oficialment que només ha rebut una oferta per assumir la licitació de la concessió de l’heliport nacional d’Andorra. El plec de bases va publicar-se el 20 d’octubre i el termini per presentar-s’hi va acabar aquest divendres. Heliand s’hi va presentar a darrera hora, pràcticament després d’haver-ho desestimat.

La companyia andorrana posa damunt la taula diferents propostes, que preveu assumir en solitari, i que va presentar a darrera hora quan gairebé ja havia descartat fer-ho

El plec de bases detalla que la concessió d’aquesta nova infraestructura inclou el disseny, construcció i explotació de les instal·lacions i que es tracta d’un concurs internacional per tal de poder garantir la concurrència d’ofertes. No obstant, només hi ha hagut una oferta -que inclou diferents propostes, això sí- i caldrà veure si passa la selecció governamental. El disseny de les instal·lacions és lliure, però el plec marca algunes de les característiques mínimes que cal complir. 

Més de 40 representants empresarials, tant del país com de fora, han recollit la informació en aquest termini segons el Govern. Entre ells, operadors d’helicòpters i heliports, gestors aeroportuaris, constructors, empreses d’arquitectura, enginyeria i consultoria. Però, com s’ha dit, el plec és molt complicat. I no és gens fàcil garantir ni la viabilitat del projecte ni el seu rendiment adequat.

L'helicòpter d'Heliand sobrevolant la vall central aquest divendres.

Relacionat

Heliand i algunes més

D’entre la quarantena inicial d’interessats, ja només onze empreses van assistir, ja fa alguns mesos, a les visites a l’emplaçament –previstes amb la voluntat de presentar-los el terreny i identificar les àrees que han format part dels estudis previs, com l'impacte acústic, els geotècnics, les estimacions de costos de moviments de terra i les dades meteorològiques específiques– i cinc van formular preguntes i aclariments al concurs i van sol·licitar informació per obtenir respostes vinculants. Només Heliand ha fet el pas, convençuda però més convençuda encara de la complexitat que hi ha al darrere del projecte.

El dia 24 de febrer es farà l'obertura de plecs, donant inici a la fase d'avaluació d’ofertes en què participaran el ministeri de Presidència, Economia i Empresa, el de Territori i Habitatge, el de Justícia i Interior, el de Finances i el de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, així com el comú de La Massana. Heliand posa damunt la taula diferents escenaris que els tècnics hauran d’avaluar. L’operador andorrà va totalment en solitari. Hores d’ara encara no té constructor per a l’obra civil que s’hauria de realitzar en cas que la seva oferta fos acollida per assumir l’heliport.

Comentaris (23)

Trending