“Estem preocupats per la imatge que poden donar aquestes anul·lacions recurrents”

El Govern es creu per ara Air Nostrum quan assegura que les cancel·lacions dels vols entre els aeroports de Madrid i Andorra-la Seu obeeixen a raons tècniques i “no hi ha cap dubte que aquest servei es pot prestar”

El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la compareixença.
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la compareixença. Toni Solanelles

El Govern està “d’alguna manera preocupat” i en tot cas “a l’aguait de la imatge que pot donar aquestes anul·lacions recurrents” de vols entre els aeroports de Madrid i Andorra-la Seu. Però ara per ara està convençut que la situació es pot resoldre. Segons el ministre portaveu, Guillem Casal, tot plegat s’intentarà “solventar amb converses” i “no tenim cap dubte que aquest servei es podrà prestar”.

Casal ha evitat comparar la situació actual d’Air Nostrum i les cancel·lacions que està protagonitzant amb l’escenari que es va viure a principi de la dècada de 1980 amb Aviaco. Llavors tot plegat se’n va anar en orris i l’aeroport de la Seu va caure durant molts anys en l’oblit. De moment, ha dit d’aquella manera el portaveu governamental, s’està lluny d’aquesta situació. D’aquell escenari.

Ocupants del vol que havia d'anar a Madrid des de la Seu en arribar a la terminal de Barcelona.

Relacionat

Malestar amb Air Nostrum perquè les cancel·lacions “passen més sovint del que seria desitjable”

Guillem Casal, en primer lloc, ha recordat que “aquestes anul·lacions no suposen cap cost per al Govern”, però alhora ha admès que sí que poden tenir una repercussió quant a la imatge que donen aquests “impediments o causes per no proveir el servei necessari de vol a la Seu”. Per això estan “a l’aguait” i “preocupats”. En tot cas, es deu, i el Govern admet la justificació, a “motius tècnics”, a “raons tècniques exclusivament” i l’administració té “personal competent” per avaluar que això és així i, per tant, els motius de les cancel·lacions es creuen.

Divendres de la setmana passada hi va haver una anul·lació. Però és que n’hi havia hagut d’altres no feia gaire dies. I el tracte dispensat per la filiar d’Iberia als clients no hauria estat el millor possible. Més aviat el contrari, les queixes van ser abundants. I les motivacions donades, almenys als usuaris, no han convençut ni poc ni gens.

Comentaris (3)

Trending