El concurs de la línia a Madrid no obliga al tercer vol tot i pujar la dotació a 850.000 euros

La licitació presenta pocs canvis amb relació a la de l’any passat, entre ells un major pes de la proposta econòmica a l’hora de decidir l’adjudicatari

Passatgers pujant a un vol d'Air Nostrum a l'aeroport d'Andorra-la Seu.
Passatgers pujant a un vol d'Air Nostrum a l'aeroport d'Andorra-la Seu.

El plec de bases del concurs per a la continuació dels vols a Madrid no inclou encara l’obligació per a l’empresa de fer un tercer viatge intersetmanal. En canvi, sí que es preveu la possibilitat que es pugui fer. Per això, la despesa subvencionable per a la concessió s’incrementa fins a 850.000 euros. Serà més endavant quan es vegi si hi ha ampliació de freqüències o no. A banda, el concurs d’enguany donarà menys importància a l’hora de seleccionar l’operador a l’oferta econòmica.

El Govern, tal com va explicar ara fa uns dies Jordi Gallardo, ja ha tirat endavant el concurs per a prorrogar la línia a Madrid durant tot el 2023. Ho fa amb la modalitat d’urgència perquè es vol tancar tot com més aviat millor. De fet, les empreses només disposen de dues setmanes, fins al 21 d’octubre, per presentar les seves propostes.

En general, les bases del concurs presenten poques diferències en comparació al que es va fer l’any passat. Es torna a cercar una companyia que operi la línia “dues vegades per setmana” amb “avions ATR Aircraft amb almenys 48 places”. El període torna a ser per un any, entre gener i desembre del 2023. Per ara, per tant, els mateixos trajectes: divendres i diumenge. Ara bé, es deixa la porta oberta a ampliar-los.

Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.

Relacionat

Gallardo colla el sector privat pel tercer vol a Madrid en el marc d’una aposta més forta per la Seu

Així, s’indica que “dins del valor estimatiu màxim, els licitadors propostes que superin aquests mínims [els dos vols per setmana] augmentant freqüències o afegint destinacions estacionals”. En aquest sentit, el concurs sí que incrementa la dotació màxima per a la subvenció, passant de 650.000 a 850.000 euros. Ara bé, com ja s’ha dit, Govern espera a veure si el sector privat també fa aportació per aquest tercer trajecte.

Un altre dels canvis introduïts en comparació amb el primer concurs és el que afecta la fórmula que s’utilitzarà per valorar les propostes. L’any passat l’oferta econòmica suposava només el 20% de la puntuació definitiva. En canvi, ara s’incrementa fins a 40 dels 100 punts en joc.

També s’afegeix una nova variable: l’aprofitament dels seients, que representarà 20 punts més. Es mantenen, tot i que amb diferents valors de ponderació, criteris ja existents el 2021: credibilitat del pla de negoci (5), possibilitat de connectar amb altres companyies (10), capacitat de màrqueting (10) i mida de la flota i capacitat de resposta a interrupcions operatives no programades (15).

Comentaris (3)

Trending