Gallardo colla el sector privat pel tercer vol a Madrid en el marc d’una aposta més forta per la Seu

El ministre apel·la a les empreses perquè comprin bitllets i assegurin una ocupació mínima per fer aquest tercer vol entre la Seu d’Urgell i la capital d’Espanya sigui viable

Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.
Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.

El sector privat serà el responsable que hi hagi o no vol intersetmanal. La voluntat de l'executiu és que les empreses assegurin un mínim d'ocupació per no perjudicar la viabilitat de la línia regular i que, en els mesos que porta en funcionament, l'evolució és positiva i no s'arribarà als 600.000 euros previstos per l'executiu perquè sortissin els números a l'adjudicatària el primer any. El pressupost del 2023 contempla una partida de 900.000.

El tercer vol entre els aeroports d’Andorra-La Seu d’Urgell i Madrid dependrà de la implicació del sector privat. Ho ha deixat clar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que vol que les empreses garanteixin una ocupació mínima a partir de la compra de bitllets i així garantir-ne la viabilitat del projecte.

Aquest tercer vol, però, no arribarà abans de la nova adjudicació de la línia i que acaba el desembre. De fet, serà en el nou plec de bases que es contemplarà aquesta possibilitat, depenent del resultat de les negociacions amb els privats que, com ha insistit, “han d’assegurar una ocupació mínima” i així “no comprometre” la viabilitat de la línia. De fet, el ministre ha avançat que “no s’arribarà als 600.000 euros” previstos per a Govern per ajudar a l’adjudicatària a què li sigui rendible aquest primer any.

Una imatge d'arxiu de l'aeroport Andorra-La Seu.

Relacionat

Via lliure als vols nocturns aquest hivern a l’aeroport d’Andorra-La Seu

El nou concurs, segons ha apuntat el ministre, “sortirà a l’octubre”. “Farem el mateix exercici de l’any passant, explicant als operadors internacionals el pla de negoci”. En aquest sentit, esperen que, en aquesta ocasió, hi pugui haver més d’una candidata. Qui segur es torna a presentar és Air Nostrum, segons ha afirmat Gallardo, que “està molt satisfet de l’experiència”.

Una de les modificacions que hi haurà respecte als vols actuals serà l’horari. L’abalisament de la pista permetrà operar en hores on ja no hi ha llum natural i, per tant, poder oferir horaris que possibilitin un major aprofitament de l’estada a Madrid o a Andorra.

Un dels ATR-72 d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.

Relacionat

Estudi per avaluar nous enllaços aeris des de l’aeroport de la Seu

Paral·lelament, el ministre de Finances, Eric Jover, en la presentació del pressupost del 2023, ha anunciat que des de l’executiu es contempla una partida de 900.000 euros per l’aeroport, sense especificar a què es destinaria aquest increment de 300.000 euros.

Un darrer punt que haurà de treballar el Govern obre aquest àmbit, són els informes de viabilitat d’altres destinacions i que “estan a punt de caure”. “Ho volem estudiar amb calma. El 2023 no està previst cap partida per una nova connexió, però, si el Govern ho creu adient, es pot fer a través d’un crèdit extraordinari”, ha reflexionat el titular d’Economia.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending