Via lliure als vols nocturns aquest hivern a l’aeroport d’Andorra-La Seu

Els treballs d'il·luminació, amb un pressupost d'un milió d'euros, estaran enllestits el mes de desembre

Una imatge d'arxiu de l'aeroport Andorra-La Seu.
Una imatge d'arxiu de l'aeroport Andorra-La Seu. ARXIU

Les obres per il·luminar la pista de l'aeroport d'Andorra-La Seu acabaran al mes de desembre. Els treballs, amb un pressupost que s'acosta al milió d'euros, s'han iniciat aquest estiu. L'objectiu és que les balises es puguin posar en funcionament durant, almenys, part de la temporada d'hivern, un cop l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA) hagi validat la instal·lació.

El gruix principal de les obres consistiran en la instal·lació d’un sistema d’il·luminació de la pista d’aterratge i zona per on circulen els avions en les maniobres prèvies i posteriors a les operacions d’entrada i sortida. Igualment, el projecte inclou la instal·lació d’un sistema d’abalisament que farà visible la pista per als pilots.

Les operacions es podran ampliar a determinades franges horàries en què no hi ha llum del dia, sent les de caire comercial les que ho podran fer en una primera fase. Mentre, l'heliport situat al costat d'aquesta infraestructura ha rebut, en els darrers dies, l'autorització per poder volar amb l'helicòpter medicalitzat durant la nit. Els treballs s'han iniciat aquest mes que es fan durant les nits, entre les 20.00 i les 8.00 del matí, per afectar tan poc com sigui possible l’operativa de l’aeroport.

Les empreses adjudicatàries es coordinen amb la torre de control per desenvolupar, si és necessari, part de les obres en horari diürn, quan l’aeroport no tingui activitat. La il·luminació de la plataforma i l’àrea de rodatge la farà Urbalux per 578.400 euros. Per la seua part, l’UTE Ohl Servicios Ingesan-Insae Infraestructuras farà la instal·lació del sistema d’abalisament de la pista per un import de 428.072 euros.

Comentaris (1)

Trending