Estudi per avaluar nous enllaços aeris des de l’aeroport de la Seu

El Govern encarrega un treball a l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) que ha de permetre identificar quines rutes podrien ser interessats per desenvolupar

Un dels ATR-72 d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.
Un dels ATR-72 d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu. air nostrum

El Govern no es vol quedar encallat només amb l’enllaç viari entre l’aeroport d’Andorra-la Seu i Madrid. París, Lisboa, Mallorca o Londres són altres destinacions que estan sobre la taula i la viabilitat de les quals, quant a enllaç aeri, haurà de determinar l’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA). L’executiu ha encomanat a aquest organisme un estudi de desenvolupament de noves rutes per “enfortir encara més les línies” que es puguin operar des de la instal·lació urgellenca.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha destacat el prestigi de l’IATA a l’hora de ser l’organització escollida per fer el treball i el bon comportament que està tenint l’enllaç amb Madrid a tenor de les paraules que van pronunciar en el marc de la jornada de l’Empresa Familiar (EFA) responsables de la companyia Air Nostrum, operadora dels vols. “La contractació de l’IATA dóna un pas més” en l’intent de “desenvolupar noves rutes”.

La feina de l’esmentat organisme ha de facilitar la feina d’indicar quina “tipologia de línies regulars” podrien ser interessants a partir de “criteris per classificar-les” i “necessitats de finançament”. Segons Jover hi ha elements intuïtius que permeten pensar que podrien ser “interessants, evidentment una connexió amb França, prioritària, però també amb Lisboa, Mallorca o Londres”. Però més enllà d’aquestes sensacions subjectives, l’estudi de l’IATA “ens pot donar més elements objectius”.

Comentaris (1)

Trending