Les companyies de bus confien en poder tancar aquesta propera setmana les compensacions

Tant Nadal-Julià com Coopalsa admeten que fa massa temps que dura “la telenovel·la” i esperen que les distàncies importants que hi ha en els càlculs del que han de rebre per la rebaixa de les tarifes comencin a escurçar-se

Un bus de la línia L1.
Un bus de la línia L1. Toni Solanelles

Les companyies concessionàries de les línies de bus estatals esperen que aquesta setmana vinent es puguin llimar les diferències que hi ha en el sistema de càlcul de les compensacions que han de percebre per la rebaixa unilateral de tarifes decretada a finals de l’estiu passat pel Govern i que tot plegat serveixi per tancar un acord que es dilata en el temps. Malgrat que les empreses són conscients, especialment Coopalsa, de la tensió en la tresoreria que suposa l’alentiment de les negociacions, tampoc no es volen establir uns precedents que després els vagi en contra.

Malgrat que l’impacte de tot plegat és molt sensiblement diferent en relació a Coopalsa amb Nadal-Julià, en l’aspecte de la negociació de les compensacions les dues companyies van de bracet. Fonts de les empreses consultades reconeixen que “encara hi ha molta distància” entre els càlculs que fan les companyies i el que pretén l’administració. D’aquí que la proposta que haurien de rebre les empreses per part del Govern aquests propers dies es presenta clau per mirar de desencallar la situació.

Un bus de línia interna aquest matí de divendres.

Relacionat

Els paràmetres per calcular la compensació manté distanciats Govern i les companyies de bus

El desgast, hores d’ara, l’està suportant gairebé en exclusiva el sector privat. El Govern va decretar abonaments a 30 euros mensuals des de l’1 de setembre i una rebaixa d’altres tarifes i a partir d’aquí, fins que les concessionàries, especialment Coopalsa, no van posar el crit al cel no es va moure fitxa. La taula de treball tècnic que es va posar en marxa ja fa diverses setmanes s’ha allargat molt més del que es pensava i tot plegat “sembla una telenovel·la”.

Comentaris

Trending