“Tots sortirem tocats, tots pagarem aquesta crisi”

El Govern assegura que si el tancament s’allarga en el temps s’adoptaran més mesures però que ara per ara s’han adoptat les que s’han cregut convenients i que han d’assegurar llocs de treball

-
-
“És una crisi sanitària que suposarà un impacte econòmic molt important.” El Govern té clar que la repercussió econòmica que deixarà el coronavirus, més enllà de les conseqüències en matèria de salut, seran importantíssimes. Però continua aferrant-se en què, ara per ara, el paquet de mesures adoptades haurien de ser suficient per salvar empreses i llocs de treball. Ara, és clar que “tots sortirem tocats”. I tots vol dir administració, vol dir teixit empresarial i vol dir treballadors.

“Tots pagarem aquesta crisi, el que hem de fer és que sigui el més sostenible possible”, ha afirmat el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, durant la compareixença d’aquest vespre, en la que ha anunciat que durant la jornada d’aquest divendres el cap de Govern, Xavier Espot, té previst reunir-se telemàticament amb representants de la Unió Hotelera per valorar la situació i analitzar possibles noves mesures.

Però ara per ara, ha destacat Jover, el Govern està convençut que les decisions adoptades en l’àmbit econòmic han de poder garantir la continuïtat d’empreses i el pagament de salaris. “Ara hi ha un primer paquet de mesures econòmiques; si el tancament s’allarga en el temps el Govern farà més mesures”, ha recordat el portaveu governamental. “Si les mesures no són suficients el Govern n’agafarà més”, ha dit, tot recordant que quan s’acabi la crisi sanitària “l’activitat econòmica no començarà de cop”.

Jover ha anat capejant les qüestions que feien referència a futures mesures o a la demanda dels diversos sectors econòmics. En una segona fase, tot es pot estudiar, però ara és ara, ha anat dient Jover que, alhora, ha dissentit amb la CEA en relació a la demanda d’ajuts a fons perdut per poder mantenir el pagament de salari. El ministre ha recordat que en el programa econòmic ara aprovat “ja hi ha un import a fons perdut”, concretament l’assumpció per part del Govern, per exemple, del 15,5% de la CASS corresponent al patró. “La voluntat del Govern és estar al costat del teixit econòmic” i atenent que la crisi sanitària és evolutiva s’hauria d’anar decidint “a cada pas els esforços que s’han de fer”.

Comentaris (9)

Trending