Tots els escenaris oberts encara per a la continuació del curs escolar

El Govern afirma que la decisió es prendrà en funció de l’evolució de les dades sanitàries i no es descarta la possibilitat d’allargar les classes al període estival i, per tant, escurçar vacances

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

El Govern no descarta cap escenari a l’hora de valorar com es pot finalitzar el curs escolar. Així ho ha reconegut el ministre portaveu, Eric Jover, que ha avançat que qualsevol decisió que es prengui estarà supeditada a l’evolució de les dades sanitàries. Fins i tot, ha admès que una opció que no és pot descartar podria ser la d’allargar el termini de finalització de classes i, per tant, la possibilitat d’escurçar vacances.

El portaveu de l’executiu ha volgut demanar calma davant els dubtes que molts col·lectius vinculats a l’educació han expressat els darrers dies. Ha volgut deixar clar que, per ara, no hi ha cap decisió adoptada i que s’ha d’esperar encara un temps per veure com evoluciona l’emergència provocada per l’expansió del coronavirus. “No sabem encara quan podríem reobrir i és difícil predir quines són les decisions que s’hauran d’agafar sobre el calendari escolar”.

Per a Jover, el millor que es pot fer, per ara, és esperar. Concretament, a les xifres sobre l’evolució de la pandèmia i del nombre de contagis que es registrin al país els propers dies i setmanes. “Esperem a tenir més dades sanitàries”, apunta. Seran aquestes, ha indicat, “les que ens permetran prendre decisions objectives”.

El Govern no descarta cap escenari. Fins i tot, allargar el curs a l’estiu i, per tant, modificar les vacances. Per ara, però, es vol ser prudent. “En funció de com vagi avançant el calendari sanitari, prendrem decisions”, ha indicat.

Cal recordar que les propostes de desconfinament progressiu que està defensant l’assessor de l’executiu, l’epidemiòleg Oriol Mitjà, suposen deixar per gairebé al final del procés el retorn d’infants i adolescents a les escoles. Ara bé, això, en un país com Andorra, podria suposar un problema si, abans, són els treballadors els qui poden tornar a les activitats econòmiques.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending