Tota la Portalada torna al nivell 2 de vigilància

Aquest dijous s'han acabat les obres de seguretat addicional

-
-
La comissió encarregada de fer el seguiment de la zona de la Portalada, que inclou els ministres d’Ordenament Territorial i Justícia i Interior, tècnics dels dos departaments i geòlegs externs ha decidit tornar al nivell 2 de vigilància a tota la zona un cop acabades les mesures de seguretat addicionals anunciades fa dues setmanes. Aquestes feien referència a la col·locació d’una malla electrosoldada al mur de taulons ja existent, l’enretirada de rocs de la cubeta i la part interior del mur i la construcció d’una escullera de rocs i formigó. També s’està procedint a bombejar l’aigua que s’acumula dins la cubeta.

El nivell 2 de vigilància inclou la presència permanent d’efectius dels Bombers de 7 a 21 hores i rondes de prevenció per part del servei de circulació de Sant Julià de Lòria durant les nits. Els tècnics, a més, segueixen vigilant la zona de manera constant per veure si hi ha algun canvi significatiu.

També s’autoritza l’estacionament a l’aparcament exterior del centre comercial. La comissió ha decidit, això sí, mantenir la circulació de vehicles en sentit nord pel carril central per si s’han de fer altres intervencions en el terreny.

Amb les mesures que s’han adoptat es podrà garantir la seguretat fins a la instal·lació de les proteccions definitives, per a les quals hi ha prevista una partida al pressupost del 2020 de més de dos milions d’euros.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending