Tota la cúpula de la policia es manté aïllada igual que una quarantena més d’efectius

Dels quatre directors del cos, dos haurien donat ja símptomes compatibles amb el coronavirus i dos més no haurien evidenciat cap signe de la malaltia

La cúpula de la policia, amb el cap de Govern i el ministre d'Interior enmig, en la darrera edició de la patrona.
La cúpula de la policia, amb el cap de Govern i el ministre d'Interior enmig, en la darrera edició de la patrona.
El coronavirus està tocant de ple el ministeri d’Interior, després dels positius del titular del departament, Josep Maria Rossell, i del secretari d’Estat, Joan Antoni León, s’està a l’espera del resultat de les proves a altres responsables del departament. Per ara no ha transcendit cap altre diagnòstic. El que sí que és clar, és que els quatre directors de la policia han estat confinats tot i que es mantenen ara per ara operatius des dels seus domicilis.

Els quatre alts responsables policials -Jordi Moreno, Bruno Lasne, Jordi Boixader i Miquel Àngel Barbolla- estarien ara per ara aïllats per una qüestió preventiva, tot i que dos d’ells, segons fonts properes al cos, haurien començat a evidenciar símptomes compatibles amb el coronavirus. Els altres dos no haurien mostrat cap signe de la malaltia. Com a alts responsables del cos, i abans que se sabés que Rossell i León es trobaven malament, havien mantingut algun contacte que altre.

De fet, més enllà de la cúpula, hores d’ara hi ha 45 policies inoperatius per culpa del virus pandèmic. Vuit d’ells estan de baixa per haver donat positiu a la malaltia (són tres diagnòstics positius més que ahir), mentre que 37 efectius més estan de baixa o en confinament preventiu, per mostrar símptomes o per haver estat en contacte amb algun positiu. S’espera recuperar al llarg d’aquesta setmana alguns dels membres del cos que estan ara fora de servei per culpa del virus.

Comentaris (12)

Trending