Torres Falcó contradiu el programa de DA a Escaldes i defensa que Tresoles és el lloc “idoni” per l’heliport

El ministre d’Ordenament matisa que el projecte només es durà a terme si té el consens de la plataforma opositora que, però, via Twitter ja deixa clar que la posició continua sent “no”

Torres Falcó, a dalt, amb la resta del Govern durant la sessió.
Torres Falcó, a dalt, amb la resta del Govern durant la sessió.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, ha deixat clar que, com a mínim des de Govern, es continua considerant “idònia” la zona de les Tresoles com ubicació del futur heliport nacional. Això malgrat que el programa electoral de Demòcrates a la parròquia especifica, negre sobre blanc (o en aquest cas, blanc sobre taronja), que “d’acord amb la voluntat de la plataforma, (...) no donarem suport a la proposta”. Des de l’executiu, o com a mínim des de la cartera d’Ordenament, però, la postura és ben diferent, tot i que Torres ha volgut matisar que la voluntat és escoltar els membres de la plataforma que des de fa anys s’oposa a la infraestructura.

L’heliport ha estat el primer tema amb rerefons electoral que ha sobrevolat el ple de control a l’executiu celebrat al Consell General. Ho ha fet arran de la pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, amb la qual exigia al Govern que confirmés si té o no encara intenció de tirar endavant aquest projecte, tot recordant que el pressupost per a l’any 2020, ja sigui via partides per aquest exercici via plurianuals, continua mantenint la infraestructura entre els plans del tripartit.

Torres Falcó no ha defugit la pregunta, tot i que això l’ha portat a fregar una contradicció amb el programa electoral de Miquel Aleix i Núria Barquín. Així, ha assegurat que, des de l’executiu, es continua considerant que el terreny de Tresoles és “l’adequat” per construir un heliport que segueix considerant necessari per al país. Això sí, ha volgut deixar clar, també amb el suport de la intervenció del cap de Govern, Xavier Espot, que només es tiraria endavant si es compta amb “l’aval” de plataforma opositora. En aquest sentit, el ministre ha assegurat que, després de les eleccions, vol trobar-se amb els representants veïnals.

La resposta ha permès López furgar en la contradicció, tot posant en relleu les diferències entre el programa ‘taronja’ a Escaldes i les afirmacions del ministre. “No veiem un no rotund per part del Govern”, ha remarcat en la seva rèplica, tot indicant que “veient que els estudis són favorables, sembla molt clara la seva voluntat de tirar endavant l’heliport”.

Al debat també s’hi ha sumat el grup parlamentari de Terceravia. Joan Carles Camp ha comentat  que “l’heliport ja fa dies que vola”, tot recordant els projectes frustrats al Patapou i a la Comella i ha volgut reclamar que el Govern es mulli i que digués si volia o no la infraestructura al país.

Per cert que, al debat, també s’hi ha afegit, en aquest cas via Twitter, Alfons Miralles, un dels principals caps visibles de la plataforma, I no ha amagat que la resposta està molt lluny de deixar-lo content. “Crec que la plataforma del ‘No a l’heliport de Tresoles’ haurà de picar encara molta pedra per poder aturar aquest nyap”, ha piulat, tot apuntat que “no sé quina paraula el Govern no entén del nom de la plataforma”. A la mateixa xarxa social, també s’ha pronunciat la candidata socialdemòcrata a Escaldes, Rosa Gili: “De què volem parlar amb la plataforma? No m’ho puc creure”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending