Torreño, Hidalgo i... De Smedt: el triumvirat que ha de gestionar Grandvalira 'intervinguda'

Comentaris

Torreño, Hidalgo i... De Smedt: el triumvirat que ha de gestionar Grandvalira \'intervinguda\'
Torreño, Hidalgo i... De Smedt: el triumvirat que ha de gestionar Grandvalira \'intervinguda\'
  • La reunió extraordinària del consell d'administració de Nevasa va acordar que qualsevol decisió de la societat seria supervisada per un delegat de Saetde i un altre d'Ensisa
  • Viladomat ha triat com a controlador per part de la societat que gestiona les pistes del Pas i Grau l'home que en va ser director financer del 2006 al 2013
  • L'actual director general d'Ensisa tot agafant el relleu de Conrad Blanch és el representant de la societat canillenca; el treball del trio no es preveu gens fàcil

La gestió de Nevasa, de Grandvalira, no es preveu gens fàcil. El fet que la societat estigui abocada a la liquidació farà que qualsevol pas que hagi de donar el fill pròdig de Saetde i Ensisa es miri amb lupa. Avançar costarà Déu i ajut. Tres homes seran els encarregats d’avalar qualsevol iniciativa que hagi de dur a terme la societat que els darrers tres lustres ha comercialitzat el domini esquiable més gran del sud d’Europa: Alfonso Torreño, David Hidalgo i Carl de Smedt.

Alfonso Torreño ha estat i és el director general de Nevasa els darrers anys, des de la marxa de Núria Tarré. David Hidalgo fa moltes temporades que és l’home fort en matèria de finances d’Ensisa i des de fa poques setmanes és ja formalment el director general de la companyia. I Ensisa l’ha nomenat el seu ‘controlador’. Però, sense dubte, el paper més determinant el jugarà el delegat de Saetde. Joan Viladomat s’ha decantat per l’únic component del trio que portava anys desmarcat de la casa: Carl de Smedt. A aquest gestor financer i administratiu belga li correspon el paper d’interventor sublim. De fet, Grandvalira funcionarà, amb el triumvirat, com si fos una empresa intervinguda. Més enllà del forfet conjunt per al públic en general que és al que obliguen els estatuts de Nevasa a mantenir fins al 31 de maig del 2019 la resta de coses seran posades en dubte a cada instant. Temps al temps.

I per fer aquest paper d’home dolent, la societat que gestiona les pistes del Pas de la Casa i Grau Roig ha triat un home que coneix prou bé Saetde. Carl de Smedt va ser el director financer i de serveis corporatius de la societat encampadana durant gairebé set anys. Hi va arribar el 2006 després d’una llarguíssima experiència (gairebé catorze anys) a Novartis. En va sortir escopetejat el juliol del 2013. La sortida de Saetde no va ser la que cap de les parts hauria volgut. Poc clara, vaja, i enmig de moviments igual de dubtosos. Però Viladomat ha recorregut a aquest home format a la Universitat Catòlica de Louvain i bregat en mil batalles -només cal veure que la seva formació universitària és anterior a la dècada del 1980- sabedor que és un os dur de rossegar.

Amb experiència a Arthur Andersen o Black&Decker i establert a Sant Cugat del Vallès des d’on dóna suport a start ups o s’involucra en projectes d’un caràcter més aviat sociosanitari (Richi Childhood Cancer Foundation o SocialDiabetes), Carl de Smedt serà un corcó continu per a Torreño i Hidalgo. Filarà prim. Molt prim. És el mandat donat pels accionistes majoritaris de Saetde. Per exemple, si dels cinc milions de pressupost que amb xifres rodones es movia Nevasa un i mig estaven destinats, d’una manera o altra, a fer promoció de marca, ara ja no caldrà gastar-se ni un euro en donar visibilitat a Grandvalira, una firma que, en principi, té els dies comptats. O, almenys, aquest serà el repte que haurà de fer imposar De Smedt per compte de Saetde.

L’actual controlador designat per la societat encampadana ja va coincidir amb Hidalgo en un comitè executiu que va dirigir les regnes de Grandvalira després que en plegués qui la primera meitat del 2011 era el seu director general, José Blanco. El madrileny va portar des de Port Aventura Alfonso Torreño com a director de màrqueting. El paper que llavors jugava Torreño no és el que té ara. De Smedt, amb Hidalgo, Xavier Soro en representació de Crèdit Andorrà, i els conegudíssims i no pas gaire amics Conrad Blanch i Joan Viladomat van formar entre el 2011 i el 2012 el comitè de direcció de Nevasa fins que no es va acabar incorporant Núria Tarré a Grandvalira procedent d’Spanair.

Hidalgo -director general d’Ensisa des de l’1 de juny després de 17 anys a la societat on ha pres part en diverses funcions directives; amb estudis a IESE (PDG General Management), a ESADE (MBA) i a la Universitat Pompeu Fabra (ADE), entre d’altres, i havent passat per empreses com AVIVA Canadà i Espanya com a director financer- i Torreño hauran de capejar el temporal que pot suposar el ‘delegat’ de Saetde. L’actual director general de Nevasa ja va deixar clar que no consentirà que es dubti de la professionalitat de la trentena d’empleats de la societat que durant gairebé quinze anys ha donat sentit a Grandvalira, que aquesta darrera temporada havia arribat a unes xifres ‘top’

El neguit, el malestar, la impotència també en alguns casos, comença a deixar-se notar a Nevasa, segons les fonts consultades. Aquest és el clima que es vol generar des de Saetde, afirmen els consultats, que consideren que la maregassa que ve del Pas està malmetent un projecte líder. Alhora, però, també el temporal desfrenat pel projecte de la plataforma esquiable de Soldeu ha fet ben evident que darrera de la passarel·la hi ha altres necessitats que les que s’han reconegut. Però no per no reconèixer-se deixen de saber-se. I, pel mig, a més, tot un seguit d’anomalies, irregularitats o com se li vulgui dir. La més recent i més clara des del punt de vista jurídic la declaració d’interès nacional de la construcció d’un aparcament que suporta, alhora, l’allargament de la pista de l’Avet.

Comentaris

Trending