La nevada fa tancar l’abocador del Maià i podria ser una situació definitiva ja per tot l’hivern

Els comuns treballen per buscar centres provisionals on es puguin dipositar terres fins a la primavera amb l’objectiu que “no s’hagi d’aturar cap obra”

Zona del pic de Maià.
Zona del pic de Maià.

La nevada de les darreres hores ha provocat el tancament de l’abocador del Maià. Ara, però, caldrà veure si es pot tornar a obrir o la clausura és definitiva fins a la primavera. Dependrà, en gran part de l’evolució meteorològica en els pròxims dies. Per tant, ara mateix només està disponible la instal·lació de Sant Julià. Els comuns, per ara, segueixen sense apuntar alternatives, tot i que, com ha indicat el cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés, s’hi treballa per trobar una solució que garanteixi que “cap obra s’ha d’aturar”.

Durant la reunió de cònsols d’aquest dimarts, la mandatària encampadana, Laura Mas, ha informat del tancament del Maià. La neu de les darreres hores feia inviable accedir-hi. El comú preveu intentar netejar la carretera, però tot dependrà també de com evolucioni el temps. De fet, la cònsol de la Massana, Olga Molné, ha admès que se’ls ha advertit que “podria ser definitiu si segueix nevant”.

L'abocador de terres de Beixalís.

Relacionat

Fracassa el procés per trobar espais provisionals on abocar les terres de la construcció

Segons tots dos responsables comunals, s’està treballant per “buscar solucions” de cara a l’hivern. Ara mateix, només hi ha un abocador disponible al país: el de Sant Julià. Aquest podria ser clarament insuficient tenint en compte el nombre d’obres actualment en marxa al Principat. La principal sortida podria ser terrenys provisionals per dipositar runa. Falta saber quins.

“Treballem per trobar aquests petits centres de transferències per passar l’hivern perquè hi ha moltes obres en marxa”, ha explicat Mortés, tot assegurant que és una tasca “conjunta”. En el seu cas, “tenim llocs identificats a Ordino, però cal estudiar-los bé i veure quines conseqüències pot tenir portar allà terra”. A la vegada, “també hem de tenir en compte que nosaltres som també una parròquia d’alta muntanya i podríem trobar-nos en problemàtiques similars a la del Maià”.

En tot cas, es té clar que la decisió no pot trigar gaire a arribar. Cal tenir com més aviat millor alternatives al Maià, sigui el tancament actual definitiu o no. Mortés ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat. “L’objectiu és que no s’hagi d’aturar cap obra”, ha afirmat.

Comentaris (1)

Trending