Fracassa el procés per trobar espais provisionals on abocar les terres de la construcció

El concurs convocat a inicis de setembre ha quedat desert i, per tant, el problema s’agreuja coincidint amb el tancament definitiu de Beixalís i l’arribada de l’hivern, que dificulta l’accés al Maià

L'abocador de terres de Beixalís.
L'abocador de terres de Beixalís. ARXIU

La intenció de Govern de crear centres de transferències provisionals de terra com a solució a la manca d’abocadors no tirarà endavant. El concurs convocat al setembre per adjudicar llicències per explotar de forma temporal aquestes instal·lacions ha quedat desert. Per tant, el problema continua planant sobre la construcció i més ara quan, en poques setmanes, la climatologia farà impossible portar runa al Maià.

La confluència entre l’increment important d’obres tant privades com públiques i l’esgotament de la capacitat de l’abocador de Beixalís ha posat en escac el sector. Al llarg dels darrers mesos, Govern i comuns havent abordat com es podia trobar una fórmula per tenir un lloc on dur el material. La instal·lació del pic del Maià té encara molta capacitat, però el problema és que, durant l’hivern, no s’hi pot accedir per culpa de la neu. A inicis de setembre, es va impulsar el que semblava una sortida.

Una imatge recent de l'abocador de Beixalís.

Relacionat

Govern atorgarà llicències per crear centres de transferència i suplir la manca d’abocadors

Govern va convocar un concurs per permetre la construcció del que es va denominar com a centres de transferència provisional de terres. És a dir, espais on es poguessin dur els residus generats a una obra i emmagatzemar-los fins a poder-los traslladar definitivament al Maià. Es volia donar llicències a empreses que els volguessin construir i explotar aquestes instal·lacions, inicialment per un any.

L'abocador de terres de Beixalís.

Relacionat

Fiança de 2,5 milions a les empreses que vulguin gestionar un centre provisional de terres

El procés, però, ha fallat. Així es pot constatar a l’edicte publicat aquest dimecres al BOPA. El concurs ha hagut de quedar desert. No es pot autoritzar, doncs, cap centre d’aquestes característiques. Per tant, el problema persisteix. O, millor dit, s’agreuja. I és que aquest octubre ha de tancar definitivament l’abocador de Beixalís. I amb l’arribada de l’hivern el del Maià quedarà més tard o més d’hora, en funció de la climatologia, seriosament compromès.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending