Majoral proposa un abocador per parròquia per resoldre el problema de les terres de la construcció

El comú està a l'espera de l'estudi per la infraestructura de la Rabassa tot i que caldrà eixamplar la carretera

Comentaris

L'abocador de terres de Beixalís.
L'abocador de terres de Beixalís. ARXIU

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha dit aquest dilluns que la solució ideal per a les terres de la construcció seria que cada parròquia disposés d'un petit abocador, tal com es recull en un informe encarregat pel Govern entre els anys 2006 i 2007. "Crec que s'ha de reprendre aquest estudi i que cada parròquia faci l'esforç", ha opinat. Aquesta alternativa permetria reduir, a més, el trànsit de camions. Ara, el ministeri de Territori és l'encarregat de configurar una taula de treball que analitzi les solucions.

Majoral creu que el fet de portar terres de Sant Julià a l'abocador del Maià té un cost molt alt i per això fa aquesta proposta. Ha fet esment a la reunió entre representants dels comuns, el Govern i l'Acoda, on es va posar de manifest la necessitat de trobar una solució a aquesta situació i es va acordar que l'abocador del Pic del Maià pogués obrir abans i tancar més tard per tal de pal·liar les mancances actuals, sempre que la neu durant la temporada d'hivern ho permeti.

Al mateix temps, el comú lauredià està estudiant l'ampliació de l'abocador de la Rabassa, malgrat que a hores d'ara, segons Majoral, "estem esperant el projecte redactat" i, a partir d'aquí, caldrà fer encara la corresponent licitació per tal d'aplanar les terres i els treballs que escaiguin. Tot i aquesta possible solució, ha assegurat que aquesta "no és l'alternativa per diverses raons". Una d'elles és per la carretera de la Rabassa, que dona accés a l'equipament, ja que caldrà "regular el trànsit". "No podem permetre que pugin 200 camions diaris perquè és molt estreta i, per seguretat, només haurien de pujar camions petits".

Comentaris (4)

Trending