Govern evita detallar quins projectes de l’H23 preveu desenvolupar en terrenys de Casa Rossell

El ministre d’Ordenament Territorial respon una pregunta parlamentària socialdemòcrata i afirma que “les iniciatives actualment en fase d’anàlisi no permeten concretar un calendari detallat d’execució, ja que es troben en període de definició”

El Govern va rebre en herència el 2000 diversos béns immobles de Casa Rossell.
El Govern va rebre en herència el 2000 diversos béns immobles de Casa Rossell. ARXIU

Govern preveu desenvolupar en terrenys de Casa Rossell -a Ordino i la Cortinada- algun o alguns dels projectes que va incloure l’estiu passat en el denominat Horitzó23, el full de ruta de l’actuació governamental per al que queda de legislatura. De fet, aquesta circumstància ja se sabia des que la va desvetllar l’Altaveu. L’executiu no concreta res més. Ni tan sols preveu cap calendari atès que tot plegat estaria en una fase molt embrionària i de definició prèvia.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, respon una pregunta formulada per la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela. El titular ministerial recorda que l’any 2000 l’Estat va rebre una herència composada per diversos béns immobiliaris de Casa Rossell i, de fet, en la seva resposta annexe l’estat de les propietats a 31 de desembre. Una quarantena d’unitats o fitxes immobiliàries que estan ubicades a diversos punts de la parròquia d’Ordino però, també, a la Massana i Andorra la Vella.

Zona del Prat de la Farga, a tocar de la carretera general a la sortida d'Ordino en direcció a Sornàs.

Relacionat

El PS vol saber a què pensa destinar Govern els terrenys de Casa Rossell

Torres explica que la primavera passada es van tornar a posar a concurs algunes de les finques per a l’aprofitament agrícola i per evitar que els terrenys quedin erms i que l’1 de juliol es van firmar els nous contractes subjectes a un seguit de clàusules que són les que es van aplicar per, encara que no ho especifica la resposta, recuperar almenys tres de les parcel·les arrendades.

La resposta, genèrica, generiquíssima, manté que “el Govern treballa per desenvolupar i implantar el pla Horitzó 23 aprovat al mes de juliol del 2020, i amb aquest objectiu analitza constantment les iniciatives del pla i la millor manera de portar-les a terme, prioritzant l’optimització dels recursos a l’abast del Govern”. I hi afegeix que “en el marc de l’anàlisi, es tenen en compte les magnituds econòmiques però també la seva conciliació amb les línies mestres del pla Horitzó 23, com ara l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible i l’alineament amb el marc normatiu europeu tot dinamitzant la recerca i la innovació en els sectors prioritaris del país”.

Zona del Prat de la Farga, a tocar de la carretera general a la sortida d'Ordino en direcció a Sornàs.

Relacionat

Govern ‘allibera’ terrenys de Casa Rossell per a projectes socials o epidemiològics

Sense concretar res, ja s’ha dit, en un moment determinat la resposta insinua la naturalesa que podrien tenir els futurs equipaments que s’emplacin a Ordino. Escriu el ministre: “L’impuls de les iniciatives vinculades a la recerca, la innovació, la digitalització i la salut són algunes de les iniciatives més importants que han de permetre la diversificació de l’economia, una necessitat clarament evidenciada per la situació derivada de la crisi sanitària ocasionada pel SARS-COV-2”. Per tant, i “atenent l’exposat, el Govern ha pres en consideració el conjunt d’actius de què disposa, inclosos els que conformen el patrimoni de Casa Rossell, com a possibles alternatives d’emplaçaments per a algunes de les iniciatives del pla H23”.

Vela demanava explícitament si s’està valorant destinar aquests terrenys per construir i ubicar habitatges d’ús social, un centre assistencial per a gent gran o laboratoris farmacèutics o similars. I tampoc aquí la resposta governamental detalla res de res. “En l’actualitat els terrenys de Casa Rossell han estat analitzats com a possibles emplaçaments per a diverses iniciatives. Cada iniciativa té unes necessitats concretes i s’analitzen per determinar la seva idoneïtat, tant tècnica com econòmica o social. El Govern està impulsant diversos projectes d’àmbit social, sanitari i educatiu embrionària i que com que conformen el conjunt del pla H23 i aquests poden requerir un emplaçament físic on desenvolupar la infraestructura necessària.”

Xavier Espot intervenint en l'acte inaugural del cicle 'El futur a debat' de la CEA.

Relacionat

El Govern es dóna fins a final d’any per decidir quins equipaments farà en terrenys de Casa Rossell

Finalment, quan es demana pel calendari o les previsions amb les quals treballa el Govern, la resposta que es dona és que “les iniciatives actualment en fase d’anàlisi no permeten concretar un calendari detallat d’execució, ja que es troben en període de definició”.

Comentaris

Trending