El PS vol saber a què pensa destinar Govern els terrenys de Casa Rossell

Fa un mes i mig que l’executiu va comunicar als ramaders a qui tenia arrendades tres parcel·les que es deixaven sense efecte els lloguers perquè vol poder disposar dels paratges

Zona del Prat de la Farga, a tocar de la carretera general a la sortida d'Ordino en direcció a Sornàs.
Zona del Prat de la Farga, a tocar de la carretera general a la sortida d'Ordino en direcció a Sornàs. ARXIU

El grup parlamentari socialdemòcrata pretén saber a què pensa destinar el Govern almenys tres dels terrenys que formen part dels dominis de Casa Rossell a Ordino. La formació, indica en un comunicat, coneixia el passat 21 d'octubre que l’executiu hauria comunicat als ramaders que tenien llogades tres parcel·les provinents de l’esmentada casa per a aprofitaments agrícoles  -a la Cortinada i a Ordino-, que els rescindia els contractes per poder disposar dels espais.

Amb l'objectiu d'obtenir més informació al voltant dels terrenys i dels projectes associats, la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, ha tramitat una bateria de preguntes orals a Govern, i que complementen la informació que ja va demanar la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó. La qüestió ha estat tractada tant en el marc d’una sessió de consell comunal com també el cap de Govern, Xavier Espot, va reconèixer que s’havia comunicat la rescissió dels contractes per poder tenir els terrenys disponibles.

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela vol saber quin és el nombre de parcel·les conformen la propietat de Govern i que va obtenir via herència de la Casa Rossell d'Ordino, quin és el nombre de parcel·les que estan llogades i quin és el termini de durada dels contractes. En segon lloc i pel que fa a les previsions de Govern respecte als terrenys, Vela demana si s'està treballant sobre alguna idea o pla sobre un nou ús per algunes d'aquestes parcel·les i terrenys.

En aquest sentit, Vela demana si des de Govern es valora destinar aquests terrenys per construir i ubicar habitatges d'ús social, un centre assistencial per a gent gran o laboratoris farmacèutics o similars. Finalment, des del PS volen conèixer quin és “el calendari i les previsions amb les quals treballa Govern, i afegeixen que estaria bé saber quina qualificació tenen i què permetria canviar les activitats que es poden dur a terme”.

Comentaris (1)

Trending