Espot avisa que si hi ha divergències sobre els límits potser caldrà aturar les obres del parc solar

Si es confirma la problemàtica, el cap de Govern ha afirmat que és un tema que “va per llarg” i que s’haurà d’estudiar amb deteniment per part dels dos Estats

Els panells que s'estan plantant al planell de la Tosa.
Els panells que s'estan plantant al planell de la Tosa. NORD ANDORRÀ

El cap de Govern, Xavier Espot, ha llençat un avís sobre la problemàtica del parc solar situat al planell de la Tosa. Si es confirmen les divergències sobre els límits territorials, el més prudent seria aturar la construcció que està portant a terme actualment Nord Andorrà. A més, ha afirmat que, si és així, “és un tema que va per llarg”, i que els dos països hauran d’estudiar amb deteniment.

Fa uns dies el Govern es mostrava molt segur que la instal·lació es trobava en terreny andorrà. Avui, però, sembla que Espot ja ha obert la possibilitat a què les divergències siguin reals i ha afirmat que, en aquest cas, caldrà posar com a mínim una pausa als treballs. A més, pot ser un procés bastant llarg, ja que s’hauria de convocar la comissió paritària. Tot i això, s’ha mostrat segur de la facilitat per arribar a un acord, “som dos països amics i que governem amb sentit comú”.

Avui s’havia de fer una revisió a la zona, per veure si realment aquest parc solar estaria en terreny català o andorrà. Des de la patrulla d’agents rurals que s’havia de desplaçar fins al planell de la Tosa expliquen que ells simplement havien de constatar com està situat l’entramat i traslladar-ho a l’Estat, que seria qui ha de prendre una decisió al respecte. De fet, expliquen que ja es va seguir un procediment similar fa quinze anys amb les bases que se situen en aquest mateix lloc.

Tot i que, en un inici, semblava que l’expedició s’havia cancel·lat pel mal temps i per “problemes de logística”, tot apunta més bé a un retard per part de les institucions, que ho haurien deixat per més endavant. Espot ha assegurat que s’ha de parlar amb totes les parts implicades, no únicament amb el Govern Espanyol, sinó també amb Nord Andorrà i el comú de la Massana, que també es veurien afectats en cas que, finalment, hi hagi aquesta divergència.

Comentaris (9)

Trending