Una esllavissada al túnel del Bordar afecta la poca circulació entre la Seu i Andorra

S’hauria trencat una canonada que passa a tocar la galeria i hauria fet baixar pedres i terra fins a la N-145

Indret on hi ha hagut el despreniment.
Indret on hi ha hagut el despreniment. RÀDIO SEU

Una esllavissada de terra i roca que ha anat a parar a la N-145, just a la boca sud del túnel del Bordar, en el carril de pujada en direcció a Andorra, afecta el poc trànsit de vehicles que hi ha entre la Seu i el Principat. La caiguda de pedres hauria estat producte del trencament d’una canonada que passa just per sobre de la galeria. El fet que que la circulació sigui molt poca en l’actualitat ha restat transcendència a un ensurt que en un altre moment hauria estat d’allò més problemàtic.

L'incident s'ha produït a la boca sud del túnel del Bordar, just al límit dels termes municipals de la Seu i les Valls de Valira, a proximitat del nucli d'Anserall. Les primeres comprovacions que haurien fet tècnics de carreteres apuntaven que la causa de l'esllavissada podria ser el trencament d'una conducció del rec de Santa Llúcia, que passa a un centenar de metres per damunt del túnel. Això hauria causat el despreniment d'aigua, roques i fang a la via, just a l'entrada del túnel.

Per aclarir l’ocorregut, els treballadors del servei de manteniment de  carreteres han activat un dron amb càmera per comprovar què ha passat i com s'ha originat l’esllavissada. L’incident, com s’ha dit, ha afectat bàsicament el carril en direcció Andorra, que ha hagut de ser tallat, tot i que algunes pedres han anat a parar al sentit contrari de la carretera. Per això, s'ha establert un pas alternatiu pel tram de la carretera antiga que hi ha jut a tocar del túnel.

Comentaris

Trending