Terceravia posa el dit a la nafra de Govern per l’aeroport d’Andorra-la Seu

Pintat demana a l’executiu que aclareixi diferents aspectes lligats al retard continu per la instal·lació del vol instrumental via GPS i que exposi l’aportació econòmica feta

-
-
Terceravia pretén treure l’entrellat als continus retards que està patint l’aeroport d’Andorra-la Seu en relació amb la instal·lació dels equips GPS que han de permetre aterrar a Montferrer vols comercials d’una certa dimensió. Per aquest motiu, el president del grup parlamentari, Josep Pintat, ha formulat tot un seguit de preguntes i demandes d’informació que persegueixen aclarir en quin punt s’està, quina relació real hi ha entre l’administració andorrana i l’espanyola i quina aportació dinerària s’ha fet des del Principat per a la infraestructura.

Tot ve a tomb del nou retard anunciat durant la Trobada Econòmica al Pirineu pel ministre espanyol de Foment, José Luís Ábalos, que va situar en un termini no anterior a deu mesos l’aprovació de l’aproximació per GPS. Arran d’això, Pintat fa una doble pregunta que el Govern haurà de respondre aquest mateix dijous i, alhora, planteja una demanda d’informació molt més extensiva i que com el reglament del Consell General estableix, l’executiu té més marge per respondre.

Quant a les preguntes orals, Pintat planteja, d’una banda, quina és la titularitat exacta, si és que existeix alguna, del Govern d’Andorra en relació amb l’aeroport Andorra-la Seu. D’altra banda se sol·licita “un detall exhaustiu de totes les aportacions dineràries que ha efectuat en aquesta infraestructura així com un estat de comptes”. D’altra banda, i en relació amb la documentació que sol·licita, Pintat fa quatre peticions. En primer lloc, demana tota la documentació de què disposi el Govern en relació amb els compromisos adquirits per l’administració andorrana en relació amb l’aeroport.

També sol·licita una “còpia de l’estudi corresponent que exposi la programació, el tipus de vols i les exigències comercials del mateix Govern” en relació amb la mateixa infraestructura. Pintat també voldria disposar d’una còpia de l’estudi que al seu dia va anunciar el llavors ministre d’Economia Gilbert Saboya que uns tècnics suïssos havien elaborat sobre l’operatiu instrumental. Finalment, el líder de terceravia voldria rebre l’intercanvi de correus i comunicacions entre l’administració andorrana i espanyola en relació amb l’operatiu GPS.

Comentaris

Trending