Tancada la proposta d’acord per declarar l’estat d’emergència climàtica a Andorra

El text ha estat consensuat pels tres grups de la majoria i els joves impulsors de Fridays for Future al país

Comentaris

Un instant de la reunió entre els grups i Fridays for future.
Un instant de la reunió entre els grups i Fridays for future.

Els grups parlamentaris demòcrata, liberal i de Ciutadans Compromesos han tancat conjuntament amb els estudiants impulsors de Fridays for Future la proposta d’acord que es portarà al ple del Consell General per instar al Govern a declarar l’estat d’emergència climàtica a Andorra. El text es tramitarà divendres dia 18.

Representants de les tres bancades han mantingut aquest dijous una darrera trobada amb els joves impulsors del moviment al Principat que ha servit per tancar els darrers serrells del text, que incorpora les apreciacions, suggeriments i propostes dels consellers generals, però també del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i del col·lectiu ecologista. La proposta d’acord contempla diferents mesures amb l’objectiu de reduir les emissions anuals de gasos d’efecte hivernacle en un 37% per l’any 2030.

El text també aposta per arribar, l’any 2050, a la neutralitat de carboni. A més, inclou accions per reduir la petjada ecològica, potenciar el comerç de proximitat i promoure una economia sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Comentaris

Trending