Veïns de la zona del carrer Llacuna d’Andorra la Vella estan farts dels aldarulls nocturns

Una detenció d’un home amb tres paperines de cocaïna i sobretot l’arrest d’un altre resident per proferir amenaces navalla en mà al tomb d’un local d’oci nocturn han acabat d’encrespar els ànims

El carrer Llacuna, recentment remodelat.
El carrer Llacuna, recentment remodelat.

El carrer està més endreçat. Però els gossos s’hi continuen pixant i, de nit, sobretot de nit, no sempre hi ha el millor ambient. Més encara, en algunes ocasions fa por i tot. Els veïns de la zona del carrer Llacuna, al nucli antic d’Andorra la Vella, comencen a estar farts dels aldarulls nocturns. Fa temps que dura, però dos incidents en tot just 24 hores han acabat de fer vessar el vas de la paciència veïnal. Els ciutadans d’aquell barri demanen accions per pacificar la zona a la nit.

Des de principi d’any, que la policia, expliquen testimonis del barri, no passa setmana que han d’acudir en les immediacions del carrer de la Llacuna. I especialment al tomb d’un local d’oci nocturn emplaçat en aquell indret que, segons fonts veïnals, acaba sent un punt de trobada de joves no sempre prou ben assenyats, per dir-ho amb finesa, i, també, de borratxo de torn. No són poques les baralles que hi ha hagut per allà, els sorolls que incomoden el descans dels veïns i que, quan s’afarten d’aguantar segons què acaben trucant a la policia, els altercats, les alteracions de l’ordre públic.

Si la matinada de dijous passat, vers 2/4 de 2, en un control suposadament rutinari la policia va detenir un jove resident de 29 anys amb tres paperines de cocaïna i una mica de marihuana al damunt (després se nhi trobarien una trentena de grams més), poc més de 24 hores després, a 3/4 de 4 de la matinada de divendres, patrulles de la policia van haver d’acudir al carrer Llacuna per una baralla que hi havia en les immediacions del local. Sempre allà mateix. Que la batussa va començar dins l’establiment sembla clar.

Un cotxe de policia en un servei a Andorra la Vella.

Relacionat

La policia deté un home per amenaçar amb una arma blanca durant una baralla

Oficialment, la policia va acabar informat que en les immediacions del local es va detenir un resident de 51 anys per exhibir una navalla de poc més de set centímetres. Poca broma. I de proferir amenaces amb ella. La presència de l’arma ha neguitejat més si cal els veïns de la zona. De fet, i encara que queda en la llunyania, els darrers incidents mortals a Barcelona o a Salou fan estar més sensible la població. Més amatents.

D’aquí que es reclami més mesures de seguretat. I ja no tenen clar alguns veïns si amb el fet que facin rondes preventives els agents de policia o els agents del servei de circulació -que no tenen segons quines atribucions, queda clar- o si cal posar més controls estrictes a aquells locals al tomb dels quals es genera la conflictivitat. Si no millora la salut dels establiments que són focus de problemàtica, creuen, difícil que es resolgui res. I això és el que pensa una part important del barri. D’altres veïns, malauradament, s’han resignat a conviure amb la situació. I a girar-se de costat quan senten crits i soroll. Més d’un dia i de dos és el pa de cada dia.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending