Els veïns de Santa Coloma reclamen més controls dissuasius les nits de cap de setmana

(AMB VÍDEO) La reobertura dels locals d’oci nocturn han portat molta activitat les matinades de dissabte i diumenge a la zona del vial del Pobladó i més enllà, amb la participació de grups de joves força agressius

https://youtu.be/PdBSZDZLiWc

La ‘moguda’ que hi va haver aquest dissabte a la matinada a l’entorn de l’avinguda d’Enclar i el vial del Pobladó, també pel pont d’Enclar o l’avinguda Salou, ha estat la guspira que ha fet saltar la paciència de molts veïns de Santa Coloma. Una batussa multitudinària i una resposta que consideren no adequada -per la tardança- del servei de policia ha portat els veïns de la zona a reclamar que les institucions pertinents adoptin mesures.

La primera que demanen els veïns és que les nits del cap de setmana, i especialment les que van de divendres a dissabte i de dissabte a diumenge, hi hagi més controls dissuasius a la zona. No només algunes passades puntuals. Sinó que els agents durant una franja àmplia d’aquelles matinades facin acte de presència, baixin dels vehicles, demanin, controlin. La petició, han reconegut altres fonts, no és gens fàcil. De fet, recorden, la problemàtica no és nova. El que passa és que ara s’havia traslladat de zones.

La pandèmia ha fet, malauradament, que durant molts mesos els locals d’oci nocturn hagin hagut d’estar tancats. Durant tot aquest temps, les queixes s’han traslladat a d’altres indrets. En espais oberts de muntanya. Allunyats dels centres urbans. Per tant, veïns d’Aixirivall o Fontaneda han estat els que s’han queixat dels botellots

La pandèmia ha fet, malauradament, que durant molts mesos els locals d’oci nocturn hagin hagut d’estar tancats. Durant tot aquest temps, les queixes s’han traslladat a d’altres indrets. En espais oberts de muntanya. Allunyats dels centres urbans. Per tant, veïns d’Aixirivall o Fontaneda han estat els que s’han queixat dels botellots, per posar dos exemples, i de tot el que a aquestes activitats de consum d’alcohol a l’aire lliure comporten.

Ara els crits i el soroll han tornat al tomb dels locals d’oci nocturn. I a la zona del Pobladó, ja no només per la presència d’un d’aquests establiments, sinó el tipus de públic que hi acudeix, per les converses que s’estableixen a l’exterior, pels punts on sense manies s’estaciona, s’hi sol generar soroll. Crits. I algun que altre conflicte veïnal. Aquesta matinada de dissabte, però, hi va haver un altercat notable. Amb tot de joves arremolinats i pegant-se els uns als altres.

Crits, corredisses, i asseguren els veïns, més de mitja hora perquè la policia donés una resposta. En tot cas, va ser derivat a una d’aquestes batusses, protagonitzada segons fonts del cos de policia per un individu concret, que aquest jove s’acabaria detenint. Primer hauria buscat ‘bronca’ a tocar del local esmentat. Després d’una primera intervenció policial, més tard hi hauria tornat a la via pública, en un altre indret, i finalment hauria acabat detingut no pas per l’altercat que mirava d’animar sinó per encarar-se als agents.

L'oci nocturn és ara per ara l'únic sector d'activitat tancat del tot.

Relacionat

Un jove detingut en un conat de baralla a l’exterior d’un local d’oci nocturn

En fi, que els veïns entenen que els comerços, els negocis, han de poder funcionar. És clar que sí. Però a la zona de Santa Coloma -i és que la matinada d’aquest dissabte les ‘mogudes’ van acabar anant molt més enllà de la zona del Pobladó- estan farts d’haver retornat a una ‘normalitat’ cada vegada més agressiva. Més fora de lloc. “Més irrespectuosa si es vol dir de manera suau”, diuen els veïns de l’indret. Que la festa no estigui renyida amb la pau i poder descansar. Tot i tot.

Comentaris (29)

Trending