La troballa d’un ‘bolígraf-pistola’ i 41 cartutxos en el control d’un vehicle encén les alarmes

La policia deté la matinada de dissabte un resident que havia estat aturat en sospitar que al vehicle on anava hi podria haver droga i hi acaba trobant una arma prohibida que va portar a escorcollar el seu domicili per descartar un eventual arsenal

L'arma de foc prohibida amb la munició.
L'arma de foc prohibida amb la munició. POLICIA D'ANDORRA

La flaire d’un vehicle aturat la matinada dissabte per agents de policia va fer analitzar-lo més detalladament del que potser hauria estat pertinent en altres ocasions. Però és que el cotxe en qüestió desprenia una forta olor a haixix que feia pensar, almenys, que a l’interior s’hi havia consumit droga i, per tant, n’hi podia haver d’amagada. I sí, se n’hi va trobar i es va comissar però, sobretot, el que es va localitzar va ser un ‘bolígraf-pistola’ (o també d’un ‘encenedor-pistola’) que va fer saltar totes les alarmes. I 41 cartutxos per fer-lo detonar.

El control preventiu, a l’altura de la rotonda de Govern, es va dur a terme a 2/4 de 3 de la matinada. El cotxe, la manera de circular, els ocupants… va fer sospitar els agents que feien aturades esporàdiques de rutina. El conductor -resident de 32 anys- va ser detingut per conducció sota els efectes de la droga. I l’acompanyant… l’acompanyant era el del bolígraf-pistola. De seguida que es va localitzar, els agents van detenir l’home, un resident de 28 anys, que es va fer responsable de la propietat de l’arma, evidentment prohibida i que els treballs d’investigació pertinents hauran de mirar d’establir -encara que hores d’ara l’home ja està en llibertat després d’una condemna condicional per la via ràpida- d’on va sortir. Probablement d'una adquisició via Internet.

El conductor del vehicle on anava el propietari de l’arma il·legal, adquirida aparentment fora del Principat, va ser detingut per conduir sota els efectes de la droga

És clar que s’hauria adquirit fora del Principat i que el bolígraf en qüestió (que rememora també alguns dels encenedors de foc) havia estat fabricat tal qual. I que funcionava. És a dir, que si s’hagués volgut disparar amb ell, s’hauria pogut fer. A més, el responsable de l’arma disposava de munició del calibre 22: 41 cartutxos a l'interior del vehicle. També es va recuperar un altre cartutx de fogueig del calibre 9. La policia va comissar el bolígraf-pistola i la munició. Però a més a més, veient les característiques del resident van allargar una mica més del que hauria estat normal, potser, en altres casos. Així, i per mirar d’aclarir circumstàncies col·laterals en relació amb el detingut, es va procedir a escorcollar el domicili de l’home.

I és que s’havia d’assegurar, per exemple, que el detingut no tingués un arsenal, petit o gran, a casa. I calia analitzar la possibilitat que l’home, per la seva confessió religiosa, no hagués sofert una radicalització islàmica. Després de fer les indagacions pertinents, ni es van trobar elements que fessin pensar que calia témer més enllà de l’arma comissada i tampoc hi havia cap senyal, cap evidència, de cap altra circumstància que pugui fer pensar en res més de perillós. En tot cas, però, la localització del bolígraf-pistola va posar en alerta la policia, el cos de seguretat.

El detingut, formalment acusat d’un delicte contra la seguretat col·lectiva pel port d’arma prohibida, va passar a disposició judicial aquest diumenge a la tarda. I va ser condemnat per la via ràpida a una pena condicional que li va permetre recuperar la llibertat una vegada va haver respost davant la Batllia de guàrdia, que aquest cap de setmana ha tingut força feina.

Comentaris (12)

Trending