Trets a l’aire als Cortals d’Encamp amb el rerefons de les ‘curses de cotxes’

La policia investiga un incident que hi ha hagut aquesta tarda a la zona de les bordes cortalanes i que sortosament no ha ocasionat ferits ni ha comportat, per ara, detencions

Una imatge d'arxiu de la carretera dels Cortals en un frame d'un dels vídeo-denúncia.
Una imatge d'arxiu de la carretera dels Cortals en un frame d'un dels vídeo-denúncia. ARXIU

El malestar que en alguns punts del Principat està comportant que alguns conductors aprofitin carreteres a priori poc transitades per pitjar l’accelerador més del que seria recomanable -i del que estableixen les normatives i senyalitzacions- i fins i tot per protagonitzar competicions entre ells està a un pas de sortir de mare. Amb el rerefons de les queixes per aquestes ‘curses de cotxes’, als Cortals d’Encamp s’han viscut aquesta tarda moments de tensió amb trets a l’aire inclosos.

Sortosament, l’incident no ha causat cap ferit i, ara per ara, tampoc no ha comportat cap detenció encara que la policia està investigant els fets i no es pot descartar que hi hagi alguna actuació més severa en els propers dies. El que està clar és que, segons fonts veïnals, dues patrulles de policia s’han activat amb tota celeritat i sobre 2/4 de 7 de la tarda s’han traslladat cap a la zona de les Bordes dels Cortals d’on hi havia un avís d’una presumpta amenaça amb arma de foc i que fins i tot s’haurien sentit trets.

L’incident no ha anat tan enllà, però sí que evidencia la tensió que es viu pel xoc social que està suposant, d’una banda, el fet que alguns ciutadans circulin amb els seus vehicles d’alta potència a velocitats anormalment altes i, de l’altra, que altres veïns denunciïn aquestes situacions, fins i tot de forma pública i amb gravacions incloses. I, de fet, l’incident d’aquesta tarda als Cortals tindria com a rerefons una d’aquestes denúncies.

Des de fa dies, suposadament, joves conductors que haurien estat denunciats per les xarxes socials estarien increpant la persona que consideren que va fer les gravacions i la tensió aquest dissabte hauria anat a més

Fa unes setmanes va transcendir un d’aquests episodis de cotxes circulant superant tots els límits de velocitat permesos. De fet, encara avui veïns dels Cortals d’Encamp han recordat que la situació “està molt ‘desmadrada’” i la presència de motos o cotxes fent curses o circulant a mode altament veloç “hi és a totes hores: matí, tarda i nit”. Alguns veïns opten per enregistrar els vehicles i aportar-los a la policia o denunciar els casos, per exemple, a través de les xarxes socials o els mitjans de comunicació.

En un d’aquests casos, els involucrats, els conductors que s’haurien sentit al·ludits, haurien presumptament descobert qui havia fet la gravació i des de llavors estarien suposadament assetjant aquesta persona o, segons el cas, estarien causant molèsties al tomb del domicili, de la borda on viu o, com a mínim, hi fa llargues estades. Aquesta tarda s’hauria donat una d’aquestes situacions, i algun (o alguns) vehicles haurien anat a fer soroll anormalment inadequat en les proximitats de l’esmentat immoble.

Segons fonts veïnals, algun dels ocupants de la borda, no pas amb cap intenció d’amenaçar ni d’atemorir, però sí amb la voluntat de fer dissuadir als joves que estaven molestant a l’exterior hauria disparat un parell de trets a l’aire amb una escopeta. Immediatament després, els conductors haurien marxat del lloc tot avisant la policia, que s’ha mobilitzat fins a l’indret per fer les constatacions oportunes i, suposadament, prendre les primeres declaracions o testimonis.

Motoristes de la policia controlant dos vehicles als Cortals d'Encamp.

Relacionat

Controlats vehicles d’alta gamma als Cortals d’Encamp forçant la màquina

La situació no hauria anat a més i en no advertir, en principi, una situació d’amenaces, no s’ha procedit a fer cap detenció. I això no vol dir, segons diverses fonts, que en funció de com avanci la investigació i es prenguin eventuals declaracions a més implicats no es puguin adoptar noves decisions. Les fonts veïnals consultades han lamentat la situació i han advertit, justament, que tot plegat està sortint de mare.

De fet, i sense anar més lluny, aquesta mateixa nit i matinada la policia ha tingut diversos requeriments -amb un accident de danys inclòs- per acudir a mirar de posar ordre en indrets on s’estava fent el que es denomina com circular en competència. Vaja, fer curses il·legals en plena carretera. Ja fa algunes setmanes que la policia ha reforçat els controls i està multant davant aquests comportaments. No obstant això -i al marge que es consideri que hi ha elements per portar el cas per la via penal- les multes se solen reduir a 300 euros i la retirada del permís de conduir per un període d’un mes.

Comentaris (21)

Trending