Controlats vehicles d’alta gamma als Cortals d’Encamp forçant la màquina

(AMB VÍDEOS) La policia ressegueix carreteres secundàries després de l’increment d’avisos ciutadans que en nombroses vies s’estarien fent curses de cotxes

Motoristes de la policia controlant dos vehicles als Cortals d'Encamp.
Motoristes de la policia controlant dos vehicles als Cortals d'Encamp.
Després dels berenadors i les zones rurals, les carreteres secundàries són el nou epicentre de control de la policia. Des que s’havia activat el confinament que els motoristes del cos d’ordre no havien sortit a passejar. Avui ho han fet tres d’ells per donar resposta a l’increment d’avisos ciutadans que en nombroses vies del país s’estan fent, presumiblement, temptatives de curses il·legals de vehicles. Els agents haurien controlat als Cortals d’Encamp un parell de vehicles d’alta gama.

Els veïns de nuclis allunyats dels grans centres urbans -Pal a la Massana, els Cortals a Encamp, diverses urbanitzacions d’Escaldes o la zona de la Rabassa de Sant Julià, per posar alguns exemples- han advertit més que mai les darreres setmanes la policia de la presència de vehicles, normalment d’alta gama o amb suposats retocs tant a la carrosseria com en els motors, que circulen en carreteres properes a aquests nuclis més aïllats a una velocitat anormalment excessiva.

Ja fa temps que la policia havia detectat, arran de la col·laboració ciutadana, aquesta problemàtica. Però les darreres setmanes, aprofitant la baixa mobilitat existent, encara s’haurien donat més situacions d’aquesta mena. I en alguns indrets, on hi ha persones que hi fan vida ordinària i més ara que estan la major part del dia confinades a casa, es posa en risc la ciutadania. Per això, davant la demanda ciutadana, avui s’ha incrementat la presència en aquestes vies secundàries.

 

Avui en concret, el cos d’ordre hauria tingut trucades de veïns de la Rabassa laurediana i dels Cortals d’Encamp. Al primer indret, com a Aixirivall, segurament hi han fet la volta, les trucades serien literalment de curses de cotxes a altes velocitats. En el cas encampadà, les comunicacions vindrien pel pas d’alguns vehicles que de manera més puntual haurien estat donant tombs a gran velocitat. El cap de setmana (els vídeos corresponen a diumenge) la policia ja havia tingut avisos des dels Cortals.


Els motoristes policials han controlat aquest dimecres diverses carreteres secundàries. | POLICIA D'ANDORRA

Llavors, una vegada desplaçats els agents a lloc -també ho van fer integrants del servei de circulació comunal- no es va poder enxampar ningú sobre el terreny. En aquesta ocasió sí que s’han controlat dos dels vehicles que serien sospitosos de protagonitzar alguns d’aquests episodis que posen en risc la seguretat vial. Quan han estat controlats, però, no s’ha pogut constatar formalment cap infracció formal. Això sí, circulaven forçant les marxes.

La policia espera que recuperant la unitat motoritzada, i tot destinant recursos que normalment haurien d’estar centrats en les zones més urbanes, es pugui enxampar els imprudents, els infractors, i es pugui reduir la incidència, la presència d’aquests vehicles que es prenen les carreteres secundàries com si fos un circuit de curses.

 

Comentaris (12)

Trending