Sense danys pel sisme amb epicentre a l’Alt Urgell que s’ha notat a mitjanit en bona part del país

El terratrèmol, que s’ha confirmat d’una intensitat aproximada 2,2, s’ha deixat sentir quan passaven tretze minuts del punt de les 12 de la nit i ha tingut una durada d’un segon

Mapa que situa l'epicentre, amb una estrella, del moviment percebut.
Mapa que situa l'epicentre, amb una estrella, del moviment percebut. ICGC

Un terratrèmol amb epicentre a l’Alt Urgell, molt a prop de la frontera administrativa amb el Principat atès que el moviment principal s'ha detectat a Ós de Civís, s’ha deixat notar notablement a la meitat sud del país i en aquells punts més propers a la comarca veïna aquesta mitjanit passada. Des d’Andorra la Vella cap a Sant Julià s’ha sentit sense dubtes. Però també a Sispony i fins i tot alguns veïns de la Cortinada han assegurat haver-lo sentit. Ha estat cosa d’un segon. Però la vibració ha estat ben perceptible. Sortosament no hi ha hagut danys.

Les primeres indicacions, ofertes tant per l’Institut Cartogràfic de Catalunya com per Andorra Recerca + Innovació (AR+I), apuntaven a una intensitat de l’ordre de 2,2 que la institució catalana ha donat per bona hores després encara que altres departaments experts en la matèria, almenys puntualment, han arribat a elevar la intensitat a 2,6. El moviment s’hauria donat, més o menys, tretze minuts després del punt de la mitjanit. Algunes de les persones que han notat el terratrèmol han percebut “un segon de moviment; com si caigués quelcom de molt pesat al terra”. D’altres han notat “com si tota la casa es mogués”.

L’AR+I ja ha posat en marxa la pertinent enquesta per tal que la ciutadania expliqui si ha percebut el moviment i de quina manera. En el moment exacte del moviment, i en els minuts immediatament posteriors, els bombers, per exemple, que sí que van poder notar el moviment en el parc de Santa Coloma, no van rebre cap trucada sobre la matèria i, evidentment, no van haver de fer cap intervenció relacionada amb aquest fet.

-seguirà ampliació-

Comentaris (10)

Trending