Una tromba d’aigua i vent posa el país de cap per avall

La forta tempesta que ha afectat el Principat ha provocat el tall de la CG-3 entre la Massana i Ordino durant una mica més d’una hora per la caiguda d’un arbre, a banda de destrosses al mobiliari de la plaça del Poble o a una botiga d’electrodomèstics d’Encamp

Els bombers treballen per intentar retirar l'arbre caigut.
Els bombers treballen per intentar retirar l'arbre caigut.

La línia de tempesta que ha travessat a primera hora d’aquesta tarda el Principat de sud a nord ha generat importants problemes a diferents punts del país. L’afectació més important ha estat a la xarxa viària, quan el fort vent ha fet caure un arbre sobre la carretera general 3 entre la Massana i Ordino. El temporal, però, ha acabat provocant nombroses incidències a altres punts.

Les tempestes han arribat quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda amb molta força. Pluja abundant i, sobretot, vent molt fort que han generat importants problemes  que s’han concentrat en la zona central, amb especial virulència entre Fontaneda i Meritxell.

Un dels principals maldecaps ha estat la caiguda d’un arbre sobre la CG-3. Això ha provocat el tall de la via entre la Massana i Ordino durant gairebé una hora, tot just a la sortida del primer poble. Cap al lloc dels fets s’han desplaçat efectius del COEX i de bombers -de fet, la caserna hi és ben a prop- i cap a les cinc de la tarda han pogut reobrir la via. Durant aquesta estona, els vehicles s’han hagut de desviar per la carretera d’Anyós.

No és pas l’única incidència causada per aquesta línia de tempesta. Al contrari, altres punts del país també han patit les conseqüències de la tromba d’aigua i vent, amb molts llocs on s’han trencat branques d’arbres i han caigut. El cos de bombers ha anat autènticament de bòlit per poder atendre la gran quantitat d’avisos rebuts en ben poca estona. Fins a 30 sortides han hagut de fer, de les quals setze des de la caserna de Santa Coloma, deu des de la Massana i quatre des de la de Canillo, entre dos quarts de quatre de la tarda i les vuit del vespre.

Qui ho ha passat especialment malament ha estat una botiga d’electrodomèstics situada a l’entrada sud d’Encamp. El vent ha trencat dos dels vidres de l’aparador i juntament amb l’aigua ha arribat a arrossegar alguns aparells cap al carrer, inclosa una nevera.

A la carretera d’Engolasters, el que ha fet caure el vent ha estat un fanal que no ha tocat un cotxe per ben poc. Un altre punt afectat ha estat la plaça del Poble, amb nombroses destrosses al mobiliari urbà. A Ordino, també ha fet entrebancar un home al carrer, que ha resultat ferit. Una ambulància l’ha hagut de traslladar a l’hospital.

Comentaris (8)

Trending