Surt de la presó després de més de nou anys de reclusió un condemnat per abusar de la fillastra

De 46 anys en l’actualitat i un dels més ‘veterans’ del centre penitenciari, l’home va arribar a reconèixer, encara que després es va desdir, les agressions continuades a les quals havia sotmès una menor de dotze anys llavors

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Feia més de nou anys que estava empresonat. Des del febrer del 2012. Poc després d’arribar al Principat procedent de Mont-roig del Camp, els educadors del centre on estava escolaritzada una de les filles de la seva parella amb les quals ja convivia a la població catalana van advertir quelcom d’estrany. I es va descobrir tot. Qui durant uns mesos va ser forner a l’Aldosa de la Massana era un dels reclusos més veterans a la Comella. Aquest dilluns en va sortir després de més de nou anys. Havia complert suficient part de la pena com per aconseguir la llibertat provisional.

Amb algun altre condemnat per abusar -en aquest cas una néta- i la dona que va assassinar el seu marit en un pis de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes -aquesta amb més d’una dècada ja entre reixes- era una petita institució a la casa. Pels anys d’estada. Tampoc per res més. Aparentment no hauria sobresortit per res durant aquests anys. No se li coneix un comportament anormal a la Comella. Com que la condemna dictada al seu dia, el maig del 2013, a banda dels dotze anys ferms d’empresonament també incloïen, posteriorment, vint anys d’expulsió, una vegada va sortir del centre penitenciari, l’home, que ara té 46 anys, va haver d’agafar riu Runer avall.

Com que la condemna dictada al seu dia, el maig del 2013, a banda dels dotze anys ferms d’empresonament també incloïen, posteriorment, vint anys d’expulsió, una vegada va sortir del centre penitenciari, l’home va haver d’agafar riu Runer avall

Se’l va condemnar per un delicte d’abús continuat -constitutiu de violació- a una fillastra menor. La nena, de nacionalitat andorrana en aquell moment almenys tenia llavors dotze anys i ja l’havia denunciat l’estiu del 2011 vivint a Mont-roig. Els mossos van detenir l’home però poc després el cas es va arxivar perquè la menor es va desdir. Del Baix Camp es van traslladar al Principat -l’home, la parella, dues filles d’una anterior relació d’aquesta i un nen encara més petit fruit de tots dos- i poc després que s’iniciés el curs escolar 2011-2012 els educadors van advertir quelcom d’anòmal i la nena va acabar explicant la situació que vivia.

L’home ho va negar d’entrada, va acabar admetent els fets després -aprofitava suposadament les absències de la mare per treball o altra circumstància per magrejar la nena i més hi tot tot exigint que no expliqués res del succeït- i es tornaria a desdir més tard justificant que esperava que la menor veient que li podria acabar passant al seu padrastre es penediria de tot i es retractaria de les acusacions. Ja havia passat a Catalunya. Aquí no li va sortir bé a l’acusat i des del febrer del 2012 i fins aquest dilluns ha estat entre reixes. Ara li tocarà iniciar una nova vida.

Comentaris (2)

Trending