Si té una empresa i el truquen perquè li han d’enviar un nou sistema de seguretat, vagi en compte

Des que es va ‘posar de moda’ l’ensarronada de la paqueteria, aquesta estafa s’ha anat modificant per poder mantenir la vigència i les darreres alertes que ha rebut la policia pretenen col·locar alarmes i altres mecanismes

La nova estafa pretén col·locar alarmes i altres elements de seguretat.
La nova estafa pretén col·locar alarmes i altres elements de seguretat. ARXIU

Si li ofereixen canviar el sistema de seguretat de la seva empresa o més encara, si el truquen per dir-li que tenen a punt l’alarma que havia encomanat, malfiï. Pot ser que estigui davant una nova modalitat d’estafa. Un frau que es veu a tres hores lluny però que sempre té algun ‘abonat’ que hi cau de quatre grapes. És una versió ‘tunejada’ de l’ensarronada de la paqueteria. I la policia andorrana ja n’ha vist algun cas. Sortosament, que se sàpiga, cap estafa consumada.

A la policia ja els ha arribat alguna alerta. Truquen a una empresa oferint sistemes de seguretat. Fent veure que estan preocupadíssims pel negoci, el comunicant demana a l’interlocutor que, si de cas, li faciliti un telèfon mòbil perquè no vol tenir ocupada la línia empresarial, no fos cas que perdessin vendes o el que sigui. A partir d’aquí, i via mòbil, comença un assetjament major. Fins que demanen una quantitat a l’avançada per subministrat el sistema.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, en alguns dels casos que ha transcendit, s’ha arribat a demanar fins a uns 3.000 euros. Pel que se sap fins ara, les comunicacions se solen fer a través d’un telèfon espanyol i la transferència que es reclama, també va associat a una entitat bancària de l’estat veí del sud. Tot plegat molt enrevessat. Però per alguns encara no suficient per dubtar si estan sent pretesament ensarronats o no.

Etiquetes

Comentaris

Trending