Se salta el control a la frontera i quan l’enxampen dona una identitat falsa

La policia va detenir l’home, un no resident de 25 anys, a qui acusa de desobeir l’ordre dels agents a la frontera i d’un delicte contra el tràfic jurídic

Una imatge d'arxiu de controls al Baladrà.
Una imatge d'arxiu de controls al Baladrà. ARXIU / SFGA

La policia ha detingut aquest diumenge un no resident que s’havia saltat l’ordre d’aturar-se quan accedia al país per la frontera del Baladrà. Un cop al Pas de la Casa, l’home va ser controlat pels agents i no portava cap mena de documentació. Preguntat per la seva identitat va acabar donant la d’una altra persona. Per això se l’acusa dels delictes contra la funció pública i el tràfic jurídic.

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de sis del vespre. L’home circulava amb un turisme de matrícula francesa i es disposava a entrar al Principat. Allà, un dels efectius que es trobava fent tasques de vigilància duanera, li va demanar que s’aturés, ja que volia comprovar la seva documentació. En va fer cas omís i va continuar cap al Pas.

Un cop allà, però, una altra patrulla del cos d’ordre, que havia estat prèviament informada de la situació, el va localitzar i el va controlar. Quan li van demanar la documentació, l’home va dir que no en portava. I preguntat per qui era, va donar un nom que, posteriorment, va poder comprovar que no era pas el seu.

Per tot això, va acabar sent detingut. Se l’imputen els delictes contra la funció pública, per haver desobeït els agents que el volien aturar, i contra el tràfic jurídic. En concret, per la usurpació d’identitat.

Comentaris (1)

Trending