Un primer càlcul situa entre 8 i 12 milions el cost per a la asseguradora de l’incendi a Sant Julià

Josep Majoral diu que la pòlissa que té contractada el comú, de 33 milions ha de cobrir àmpliament les despeses de reconstrucció de l'edifici de la plaça de la Germandat

Comentaris

Interior del vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.
Interior del vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. BRU NOYA

El comú de Sant Julià té contractada una pòlissa de 33 milions pel Centre Cultural i de Congressos. Un primer càlcul situa entre vuit i 12 milions el cost que tindria per a l'asseguradora l'incendi de la setmana passada. El perit de la companyia encara està treballant per acabar d'avaluar els danys. El comú, per la seva part, també n'ha contractat un perquè faci un informe.

A banda dels danys, es tenen en compte els metres quadrats de l'edifici així com el fet que una gran part de la instal·lació es dediqui a aparcament, que no té el mateix valor a nivell d'assegurança que les sales i dependències del centre. Ja s'ha elaborat un primer informe del sinistre i de les seves causes. El cònsol major, Josep Majoral ha dit que 30 milions corresponen a l'edifici i tres al material "i això ha de ser suficient per a cobrir les despeses de reconstrucció".

Al mateix temps, el comú continua reubicant les activitats que es feien a l'edifici de la plaça de la Germandat. Després del trasllat del servei de Circulació a la plaça Calonge, ara és el torn de la Biblioteca Comunal Universitària i dels actes paral·lels com ara les bibliovacances o els contacontes. Es faran al Museu Fàbrica Reig. Les extraescolars -Esbart Laurèdia/ escola d’art / Líquid Dansa / balls / Escola de Música Moderna- van al tercer pis de l'Escola francesa, al carrer de les Escoles. Aquestes aules van quedar buides després que l'Escola espanyola hagués tancat portes. Inicialment també s'havia especulat amb la possibilitat que hi anés part de la Universitat d'Andorra.

Precisament, aquest centre acollirà les classes de català del CCCL. Els tallers tèxtils aniran a la Llar de Lòria així com els assajos de 'Els Pastorets'. L'esglèsia parroquial rebrà la Coral Rocafort i els concerts de petit format mentre que els actes de fins a 100 persones tindran lloc a la segona planta de la Sala Sergi Mas a l'edifici de l'antiga casa comuna.

 

Comentaris (8)

Trending