Presó ferma per a dos dels ‘lladres d’Arinsal’ i expulsió dels altres dos

Els homes detinguts la matinada de dijous en un control rutinari a Andorra la Vella i que hi ha evidències, per les gravacions que s’han recuperat, que van accedir dins de quatre locals d’hostaleria i dos de restauració són els que han ingressat al centre penitenciari

Un cotxe de la policia aquesta nit de divendres accedint a la Seu de la Justícia per conduir els detinguts cap a la Comella.
Un cotxe de la policia aquesta nit de divendres accedint a la Seu de la Justícia per conduir els detinguts cap a la Comella. Toni Solanelles

Dos dins, dos fora. Condemnats els quatre. Els dos homes respecte dels quals hi ha evidències, a partir de les gravacions recuperades, que van accedir per la força en quatre locals d’hostaleria i dos més de restauració a Arinsal la matinada de dimarts han ingressat a la presó. Els dos que se sospita que feien tasques de suport i vigilància han estat expulsats del país. Tots quatre han estat condemnats per la via ràpida. La decisió judicial se’ls va notificar aquest divendres poc abans de les 10 de la nit.

Una vegada la batlle de guàrdia va acordar les resolucions pertinents, patrulles policials van dur dos dels quatre arrestats cap a la Comella i altres patrulles van traslladar els altres dos cap a la frontera per fer efectiva l’expulsió. No és descartable que abans o després, si són enxampats a Espanya, tinguin problemes també. De fet, els mossos sospiten que haurien participat en fets similars als d’Arinsal a la comarca de la Cerdanya.

Els locals afectats estan situats al tomb de telecabina.

Relacionat

Dos homes coberts amb mascaretes roben de matinada en almenys cinc restaurants d’Arinsal

I és que més enllà dels furts que hi hauria hagut darrerament en territori ceretà, també és clar que la matinada de dimarts els quatre homes, aparentment, haurien entrat i sortit del país. I dijous, molt probablement, pensaven fer el mateix. Però se’ls va enxampar en un control rutinari a Andorra la Vella. Al cotxe hi duien martells, tornavisos, una pota de cabra, llums frontals, una clau anglesa i guants. L’‘arsenal’ era ingent. Podrien haver rebentat diversos establiments en molt poca estona. De fet, els quatre detinguts són professionals de la matèria, malgrat que probablement s’haurien refiat en excés. També portaven al cotxe plaques de matrícula per anar-les canviant i així mirar de dificultar el seguiment.

2024 02 08 Policia furts amb força Arinsal PREMSA 1
Investigadors de la policia cercant elements en evidències recuperades als locals on hi va haver els furts.

Els furts de la matinada de dimarts van tenir lloc al tomb de les 4 de la matinada. Un rere l’altre. Dos homes accedien per la força -tot sovint no gaire força-, agafaven les caixes enregistradores, les obrien o les rebentaven, n’agafaven els bitllets -poc més de 3.000 euros sumant els sis locals que van ‘visitar’- i deixaven les màquines on estaven o si les havien extret les llançaven a l’exterior mateix dels establiments. Sense manies.

Control policial de matinada a Prat de la Creu.

Relacionat

Els ‘lladres d’Arinsal’ duien un carregament d’eines al cotxe quan han estat enxampats

Les imatges recuperades permeten situar dos dels detinguts en els llocs dels furts. En canvi, respecte dels altres dos l’acusació era més dèbil. Només hi ha la certesa que viatjaven, dijous, juntament amb els dos homes que sí que haurien accedit als locals víctimes dels furts. La hipòtesi és que feien tasques de vigilància i esperaven al cotxe per si havien de fer una fugida accelerada. Però no hi ha proves sobre aquest extrem. D’aquí que la batlle els hagi condemnat com a integrants d’una banda criminal organitzada. La pena? Set anys d’expulsió judicial (a la qual cal sumar, malgrat que tècnicament se solapen, cinc anys d’expulsió governativa).

Una patrulla de policia a Arinsal.

Relacionat

Els ‘lladres d’Arinsal’ intercanviaven la matrícula del cotxe per dificultar-ne el seguiment

Els quatre homes, romanesos, tenen un historial delictiu molt llarg i en múltiples països d’Europa. Estan fitxats de forma reiterada. Els dos detinguts sobre els quals hi ha elements clars d’haver accedit a l’interior dels establiments robats se’ls ha condemnat pels furts amb força i per formar part de banda organitzada. A través d’una ordenança final -la fórmula andorrana del judici ràpid- se’ls ha imposat dos anys de presó ferma que poden substituir per nou mesos de presó i set anys d’expulsió judicial (i els esmentats cinc anys d’expulsió governativa).

Comentaris (10)

Trending