“Potser el que esperen és que caigui l’edifici”

(AMB VÍDEO) Veïns de l’immoble de l’avinguda Santa Coloma que la mitjanit de dilluns a dimarts va patir un ensurt amb una canonada d’aigua lamenten la deixadesa del comú i del Govern i recorden que tots els mals que pateixen són deguts a les obres que es fan en un terreny enfront

Un dels testimonis col·locats en una de les fractures, al juny (esquerra) i ara.
Un dels testimonis col·locats en una de les fractures, al juny (esquerra) i ara.

Veïns de l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma estan farts de la situació que viuen. “Les administracions potser volen minimitzar el tema, però si vius allí la cosa canvia”, indiquen. La matinada de dilluns a dimarts van tenir un ensurt amb l’embrancament cap a l’immoble de la canonada d’aigua comunal. “No hi va haver cap trencament, tot és producte dels moviments a què està sotmès l’edifici des de que van començar les obres” als terrenys de l’antic aparcament Giberga. “Potser el que esperen és que caigui tot”, es lamenten.

Els moviments que va causar l’inici de les obres, al juny, van afectar especialment els edificis número 28 i 30, que correspon en aquest darrer cas a l’Hotel Bellpi. “El comú hi va muntar unes bastides per fer veure que es feia alguna cosa i allí continuen”, indiquen els veïns de l’immoble que aquest dilluns a la nit es van haver de mobilitzar per la fuita d’aigua. “Va ser un tub que es va desenganxar, que es va deixar anar per la pressió. Però no es va rebentar ni res. Va venir el lampista del comú, va afluixar la canonada, la va tornar a empalmar i ja va està”. I tot plegat seria, reiteren, producte dels moviments que poc o molt es van donant. “La setmana passada a l’edifici hi havia una olor a cremat molt forta. Probablement es van pinçar alguns cables elèctrics.”

WhatsApp Image 2022 10 26 at 12.19.56 (2)
Esquerda en un dels pisos.

En tot cas, indiquen els veïns, de cap manera es pot dir que no hi ha hagut més moviment. “Està tot destrossat. Les esquerdes cada vegada són més grans.” I ho justifiquen amb imatges on es veu  com creixen les fractures a la paret. “Ben aviat ens hi passarà tota la mà”, expliquen en relació a algunes de les escletxes detectades. “Cada dia van a més. I ara tot plegat es començarà a complicar” perquè “quan plou la situació empitjora”. De fet, recorden, la problemàtica sorgida dilluns arribava després d’un cap de setmana de pluja.

WhatsApp Image 2022 10 26 at 12.19.56 (3)
Una altra escletxa en una altra estança de l'immoble.

I “ja no és l’edifici en sí” que, certament, ja té uns quants anys, prop de mig segle. També la vorera i la carretera. Expliquen que només cal veure les esquerdes que hi han aparegut. Es pot observar en alguns punts com la vorada s’ha separat de la resta de vorera. O com apareixen petites escletxes a l’asfalt. Tot plegat, apunten els veïns, és producte “de la deixadesa” de Govern i del comú, entenen. “Esperaran que passi alguna cosa per posar-se a treballar”, conclouen.

 

Comentaris (9)

Trending