La policia redueix amb una Taser un jove armat amb un ganivet i en actitud desafiant a Aixirivall

Els fets van passar dilluns a la nit i diverses patrulles del cos es van haver de desplaçar fins a la localitat laurediana davant l’avís que hi havia un home fora de sí que brandava una navalla

El moment de la detenció de l'home després de ser immobilitzat amb una pistola elèctrica

La policia va haver de reduir aquest dilluns a la nit un jove que brandant un ganivet i amb actitud desafiant avançava enmig del carrer, nevat, a l’entrada del nucli poblacional d’Aixirivall. El noi va caure damunt la neu després que un dels agents del dispositiu que s’havia muntat d’emergència disparés un dard d’una pistola elèctrica, que són conegudes amb la seva denominació comercial històrica, Taser. El jove, que no seria la primera vegada que protagonitza algun aldarull, pretenia atacar un tercer.

Diverses patrulles de policia es van haver de desplaçar una estona abans de les 11 de la nit de dilluns a Aixirivall davant l’avís que hi havia un home decidit a atacar un tercer i que de manera desafiant anava armat amb un ganivet. Oficialment, i a preguntes de l’Altaveu, tant fons del servei de circulació de Sant Julià com de la policia, el mateix dilluns a la nit i dimarts, van assegurar que havien hagut d’intervenir davant un home que havia caigut inconscient, d’una banda, i, de l’altra, es va informar que s’havia acudit a requeriment de sanitaris i vist que hi havia un home amb un atac d’angoixa.

El moment de la detenció de l'home després de ser immobilitzat amb una pistola elèctrica

Fonts veïnals, però, van explicar que era un jove que pretenia, aparentment, atacar amb un ganivet. Les imatges que han transcendit aquesta dimecres no deixen lloc a dubte que l’home brandava el ganivet i que dues persones suposadament coneixedores d’ell miraven que deposés la seva actitud sota la mirada de diversos agents de policia. Un dels uniformats demana al jove que llanci el ganivet i davant la resposta desafiant de l’home, finalment l’agent dispara el dard, que automàticament el fa caure damunt la neu.

Les imatges que han transcendit aquest dimecres no deixen lloc a dubte que l’home brandava el ganivet i que dues persones suposadament coneixedores d’ell miraven que deposés la seva actitud sota la mirada de diversos agents de policia

Després d’això, diversos agents es llancen damunt del jove per prendre-li el ganivet, malgrat que no va ser del tot senzill perquè tot i la descàrrega elèctrica immobilitzadora, el jove encara es resistia a lliurar l’arma. Posteriorment, el noi acabaria en una ambulància i seria traslladat a l’hospital per sotmetre’l a la revisió i el tractament adequats. Almenys tres cotxes de policia van escortar el vehicle sanitari fins al centre hospitalari.

La policia ha incorporat des de fa uns mesos la Taser com una eina més de treball. L’arma elèctrica en qüestió genera molts recels en moltes de les policies que l’usen. No és la primera vegada que s’utilitza de manera real per la policia del Principat. Cert és, però, que no s’empra gaire sovint. En aquesta ocasió, almenys d’entrada, segons les fonts consultades, l’ús hauria estat justificat i ponderat.

L'implicat, visiblement nerviós i amb un ganivet a la mà, instants abans de la detenció

 

Comentaris (11)

Trending