La policia alerta d’intents d’estafa a través de telèfons italians

Es fan passar per tècnics de Microsoft o altres serveis amb la voluntat que cobrar el servei o sol·licitar un pagament per recuperar les dades

Un número de telèfon italià amb el prefix +39.
Un número de telèfon italià amb el prefix +39.

El Cos de Policia ha avisat d'un intent d'estafa a través de telèfons amb prefix italià. Es fan passar per tècnics de Micrososft o altres serveis tècnics amb l'objectiu de cobrar pel servei o demanar un pagament a canvi de recuperar les dades. Les forces de l'ordre recalquen que no es tracta de cap servei oficial i demana màxima precaució a la ciutadania per no caure en el parany.

El grup de delictes tecnològics del Cos de Policia posa en sobre avís a la ciutadania d'intents d'estafa a través de trucades telefòniques amb números italians. Així ho han indicat aquest migdia les forces de l'ordre després que diversos ciutadans els hi hagin comunicat que estarien rebent trucades des de diversos números amb prefix d'Itàlia prefix (+39), i es fan passar per tècnics de Microsoft o altres serveis, volent fer creure a l'interlocutor que el seu dispositiu estaria infectat.

Se'ls indueix a efectuar una connexió remota al mateix o bé a clicar mitjançant missatge a algun enllaç maliciós, per suposadament arreglar el problema i després cobrar-los-hi el servei o bé sol·licitar un pagament a canvi de recuperar les dades que hagin pogut obtenir o xifrar.

Tot i que el Servei de Policia no té constància que cap persona hagi arribat fins al final, han volgut ressaltar que aquest tipus de comunicacions no provenen ni de Microsoft ni de cap altre servei tècnic oficial tractant-se com a mínim d'una estafa. Davant dels fets, es demana prudència per evitar ser-ne víctima, i per tal d'evitar molèsties, procedir a bloquejar el número d'origen a través del mateix terminal de telefonia.

En cas de qualsevol dubte, el cos de l’ordre recomana posar-se en contacte amb el grup de delictes tecnològics del Cos de Policia per correu electrònic o via els telèfons del departament.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending