La Policia alerta d’intents d’estafa amb ‘hackejos’ falsos

L’engany s’utilitza per a fer xantatge i demanar un pagament de fins a 3.000 dòlars amb criptomonedes

Comentaris

Despatx central de la policia.
Despatx central de la policia. ARXIU

La Policia alerta, en un comunicat, d’intents d’estafa que arriben a les empreses a través del formulari de contacte disponible a les seves pàgines web. En els missatges, els estafadors asseguren haver ‘hackejat’ els webs de les empreses i amenacen amb conseqüències greus per a la seva reputació, com filtrar i vendre les dades obtingudes, i informar els suposats afectats que les seves dades s’han fet públiques. El ‘hackeig’ és fals. 

L’engany s’utilitza per a fer xantatge i demanar un pagament amb criptomonedes. Es tracta d’una modalitat d’estafa que es produeix des de l’any 2020 a través d’enviaments massius d’aquest missatge. L’objectiu és alarmar els receptors perquè acabin pagant. Demanen fins a 3.000 dòlars en bitcoins i, fins i tot, exposen com aconseguir-les. Per acabar, asseguren que, si no es fa efectiu el pagament, executaran l’amenaça i que l’empresa acabarà gastant més diners buscant una solució a la fuga de dades.
 
Tot i que es tracta d’un ‘hackeig’ fals, la Policia recomana a les empreses efectuar de manera periòdica verificacions de seguretat i accessos als seus webs.

Estafes hackejos falsos 1 PREMSA 20012023
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending