La policia alerta d’una estafa que utilitza el nom de Renfe

Els missatges conviden a omplir una enquesta per a poder guanyar 1.000 euros amb l'objectiu d'aconseguir dades personals

Comentaris

Pàgina web de Renfe.
Pàgina web de Renfe.

La policia ha alertat aquest divendres, a través de les xarxes socials, d'un intent d'estafa que suplanta a la Renfe. Els estafadors ofereixen regals i descomptes a través de missatges de contactes coneguts.

"Atenció: Renfe no està regalant diners per respondre un qüestionari. És fals, no piquis. sospitós i, davant del dubte, consulta els nostres comptes oficials". Aquesta no és la primera vegada que els ciberestafadors llancen un suposat sorteig de Renfe. Les normes són molt senzilles, només cal omplir una enquesta per guanyar 1.000 euros. Això correspon, segons el missatge, a unes “subvencions al transport del govern.” Però això és phishing: i l'empresa espanyola de transport ferroviari no està fent cap oferta d'aquestes característiques.

La pàgina web que suplanta Renfe envia una suposada enquesta que "donarà l'oportunitat" d'aconseguir una subvenció al transport de 1.000 euros. "¡Felicitats! Renfe Subvencions al transport del Govern! A través del qüestionari, tindrà l'oportunitat d'obtenir 1.000 euros", diu la pàgina web a què redirigeix ​​un enllaç. Després d'un breu qüestionari, apareix una finestra on suposadament es dona l'oportunitat de guanyar la quantitat de diners esmentada.

Això, no és cert. És un cas de suplantació d'identitat que utilitza el nom de Renfe per generar credibilitat i així poder obtenir dades personals. Així ho ha desmentit la pròpia empresa a través de Facebook i Twitter. La mentida arriba més lluny. Un cop dins l'enquesta, apareixen suposades opinions de persones que diuen haver rebut aquesta subvenció. "¡No ho puc creure! ¡Vaig guanyar una subvenció, gràcies Renfe!", diuen alguns dels missatges. Això és una altra mentida: les persones de les fotografies no han expressat aquestes opinions i han tret les imatges d'altres pàgines web.

Per a poder rebre el premi, la pàgina demana compartir l'enllaç amb cinc amics o vint grups de WhatsApp i introduir la nostra adreça per rebre la recompensa en un període entre cinc i set dies. És important no complir amb cap d'aquests requisits, ja que és així com intentaran aconseguir dades personals.

Comentaris

Trending