La policia acusa d’homicidi voluntari el metge detingut per l’atropellament mortal

La mort del xofer d’Andbus, en record del qual es farà una missa funeral dilluns a les 19.30 hores a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes, causa una fort impacte i commoció

Primeres atencions al ferit en el lloc mateix de l'atropellament.
Primeres atencions al ferit en el lloc mateix de l'atropellament. ALEX PANIAGUA (CEDIDA)

La policia acusa d’homicidi dolós, és a dir, que hi va haver intencionalitat, l’home detingut per l’atropellament mortal que hi va haver aquest divendres a la nit a l’avinguda Tarragona, just davant de l’accés al McAuto. L’arrestat és un metge de nacionalitat espanyola de 62 anys. El succés ha causat un fort impacte. Entre altres coses per com van ocórrer els fets. I la mort de l’atropellat, un xofer d’Andbus de 50 anys, ha commocionat molt notablement.

Si no hi ha canvis de darrera hora, el detingut no serà posat a disposició judicial fins aquest diumenge. El dossier policial és ampli i el fet que hi hagi un mort pel mig més la naturalesa dels fets obliga a anar amb peus de plom i no deixar cap serrell solt. Els agents han parlat amb diferents testimonis dels fets -la terrassa del McDonald’s tenia nombrosos clients poc abans de les 11 de la nit i també la cridòria va fer que alguns veïns apareguessin en balcons propers o s’acostessin al lloc on va succeir l’incident- a banda de poder accedir al visionat de càmeres de Mobilitat.

Diverses persones atenent amb els equips d'emergència i en presència d'agents de policia el ferit.

Relacionat

Una discussió de trànsit acaba amb un atropellament mortal intencionat a l’avinguda Tarragona

De fet, la presa de declaracions de testimonis s’ha iniciat aquesta matinada passada. En confirmar-se la gravetat de l’atropellament amb la defunció de la víctima, els agents han preferit avançar tant com han pogut la feina alhora que com més aviat s’escoltés els testimonis més fàcil era que no es perdessin detalls. Els equips d’emergència van ser alertats del succés a les 22.48 hores. La defunció es va acabar certificant dues hores després. Els fets el van presenciar tant l’acompanyant del detingut com la dona i la filla, petita, de la víctima.

Com ja ha explicat l’Altaveu, tot va succeir a partir que l’ara malaurat difunt, Gabriel Guzmán Olive, conduint un Mercedes C220 matriculat al Principat, va voler accedir al McAuto des del carril central de la carretera (el de l'esquerra dels dos que hi ha en sentit nord, d'Andorra la Vella en direcció a Escaldes), tancant suposadament l’altre conductor i ara detingut, que conduir un tot-terreny, en aquest cas un Mercedes GLC, pel carril dret i es va veure obligat a frenar, tot accionant el clàxon per mostrar la seva queixa. Arran d’això comença la malaurada discussió, sempre airejada especialment per l'ara difunt, que va acabar amb l’atropellament mortal.

Els equips sanitaris atenent la víctima al lloc dels fets.
Els equips sanitaris atenent la víctima al lloc dels fets.

El detingut mantindria que l’únic que pretenia en sentir-se intimidat era marxar del lloc i posar fi a la disputa. Però els testimonis i les càmeres evidenciarien que després d’un petit cop que va fer encrespar encara més els ànims de la víctima, el conductor del GLC va accelerar fent caure Guzmán i passant-li per sobre amb el vehicle. Intencionalitat o mal càlcul és el que s'haurà d'acabar valorant. Cert que el conductor del tot-terreny hauria canviat de carril per intentar esquivar tot plegat. Perquè l'ara difunt va situar el seu cotxe de forma que bloquejava el pas al GLC. El tot-terreny va aturar-se uns quants metres més endavant i, en principi, segons haurien declarat els testimonis, el conductor no hauria sortit del vehicle per anar a socórrer el ferit. Certament tampoc es va donar a la fuga.

L’arrestat és un professional de la medicina; no consta que hagi exercit al Principat ni menys que hi visqui, però sí que té una segona residència a Soldeu

Almenys l'acompanyant del conductor del GLC va entrar en un atac d'angoixa. No socórrer una víctima pot arribar a ser un delicte per si mateix. Com a mínim, en funció de com ho valori el batlle, es pot tractar d’un agreujant. Més encara si es té en compte, segons que han confirmat diverses fonts, que el detingut és un professional de la medicina. No consta que hagi exercit al Principat. Però sí que és cert que l’home, que tampoc resideix al país, té una segona residència a Soldeu. I allí, en principi, és cap a on es dirigia quan hi va haver l’incident, uns fets que aquest dissabte han commocionat enormement.

A Andbus estan de dol. Ho han mostrat, entre altres llocs, a través de les xarxes socials. Feia dos anys que Gabriel Guzmán treballava a l’empresa de transport de viatgers. Un home correcte, sense cap incidència. El caràcter, això sí, cadascú té el seu. Originari d’Argentina, on hi té bona part de la família, que ha rebut amb tristor i ràbia la notícia, també diversos familiars al Principat. Vivia a Escaldes. De fet, serà a l’església parroquial de Sant Pere Màrtir, dilluns a les 19.30 hores, que es farà la missa funeral. Inicialment, la voluntat familiar era la d’incinerar el fèretre.

Gabriel Guzmán al costat del cotxe amb el qual va tenir l'incident.
Gabriel Guzmán al costat del cotxe amb el qual va tenir l'incident.

 

Comentaris (11)

Trending