Una discussió de trànsit acaba amb un atropellament mortal intencionat a l’avinguda Tarragona

El difunt, un xofer de busos fora de servei de 50 anys, anava al McDonald’s amb el seu vehicle i el conductor d’un tot-terreny espanyol, de 62 anys, li va recriminar que li tallés el pas i a partir d’aquí es va encendre tot

Diverses persones atenent amb els equips d'emergència i en presència d'agents de policia el ferit.
Diverses persones atenent amb els equips d'emergència i en presència d'agents de policia el ferit. ALEX PANIAGUA (cedida)

Una discussió de trànsit a l’altura del McAuto de l’avinguda Tarragona ha acabat aquesta matinada amb un resident d’Escaldes de 50 anys mort. Es tracta d’un xofer d’autobusos de nacionalitat argentina que en el moment dels fets estava fora de servei i conduïa el seu vehicle particular. El conductor d’un tot-terreny espanyol, un turista de 62 anys, va recriminar al primer una maniobra inadequada i a partir d’aquí es va crear una batussa, en part alimentada per la víctima, que va acabar amb el pilot del tot-terreny envestint expressament l’altre home. 

Dos hores després de l’incident no ha pogut superar les lesions sofertes i a la 1 de la matinada ha estat declarat difunt. Els fets van passar poc abans de les 11 de la nit. Segons testimonis presencials -en aquella hora hi havia un grup de joves a la terrassa de l’establiment de menjar ràpid del cèntric vial d’Andorra la Vella-, el resident conduïa un Mercedes-Benz C220 pel carril central. És a dir, el carril de més a l’esquerra dels dos que van en sentit nord. Això és d’Andorra cap a Escaldes. Pel carril de la dreta hi anava un Mercedes-Benz GLC espanyol. Un tot-terreny, per tant. En un moment donat, el primer va voler creuar, amb el cotxe, s'entén, cap al McAuto, on volia anar a comprar per sopar, i va barrar el pas al vehicle espanyol.

La batussa va començar després que el difunt s’encarés amb l’altre conductor que li recriminava haver-li tallat el pas creuant amb el seu turisme des del carril central cap a l’accés al McAuto

Arran d’aquesta maniobra, el conductor del tot-terreny va fer sonar el clàxon retraient al resident que conduïa el turisme l’acció que acabava de fer. Aquest darrer, enlloc d’endinsar-se cap al McAuto com havia començat a fer va fer marxa enrere per impedir que el GLC pogués continuar la seva marxa. I aquí va començar la discussió. El xofer de busos, que treballa des de fa dos anys per la mateixa companyia andorrana, va començar a encarar-se al conductor del tot-terreny des del cantó del copilot, en aquest cas una dona. La discussió hauria anat pujant de to. En un moment donat, qui acabaria morint va començar a passar per davant del GLC tot picant el capó per anar a cercar l’altre conductor.

En aquest punt, l’home que conduïa el tot-terreny va fer avançar uns centímetres el vehicle fins a topar no violentament contra l’altre home, que continuava increpant, amb la voluntat suposada d’atemorir-lo. Lluny d’això, el resident va començar a cridar més i va iniciar una embranzida per, ara sí, anar a cercar el pilot del GLC. Va ser en aquest moment que aquest darrer va accelerar sense contemplacions fent caure i passant pel damunt de l’altre home en les immediacions del pas de vianants que queda enfront del McDonald’s. Uns dos metres més endavant va aturar el vehicle davant un atac de pànic de l’acompanyant. Cap dels dos va baixar, almenys inicialment, del vehicle.

Una parella creua pel pas de vianants, aquest matí, a l'altura del qual hi va haver l'accident entre les marques fetes per la policia.
Una parella creua pel pas de vianants a l'altura del qual hi va haver l'accident, aquest matí, entre les marques fetes per la policia. Toni Solanelles

Van ser els joves que estaven a la terrassa de l’establiment de menjar ràpid els que van avisar els serveis d’emergència. Feia estona que tots estaven observant la discussió perquè després de la maniobra del Mercedes turisme els crits i soroll havien estat cada vegada més intensos. En primer lloc es va aturar una patrulla dels agents de circulació que passava per la zona. Després acudirien els serveis d’emergència que van intentar reanimar la víctima. L’home, casat i pare d’una filla, va poder arribar en vida a l’hospital. Però no ha pogut superar les gravíssimes lesions internes sofertes i vers la 1 de la matinada ha estat certificada la seva defunció.

El conductor del GLC ha estat detingut de manera immediata només arribar els agents de la policia. De fet, integrants del grup d’investigació d’accidents de trànsit estan instruint el pertinent atestat i en les properes hores, no se sap encara si aquest dissabte o demà diumenge, posaran a disposició de la Batllia el detingut, que finalment va donar negatiu en la prova d’alcoholèmia i que de moment està acusant d’un delicte d’homicidi. La policia ha pogut recuperar imatges de les càmeres de Mobilitat on es veu força níidament tot l'incident. És previst que el difunt sigui incinerat però encara és aviat per concretar més detalls sobre el comiat que se li vulgui fer. Això sí, la commoció entre els companys de professió és molt gran.

Comentaris (31)

Trending