Pirates informàtics intenten estafar potencials temporers demanant-los diners per a una assegurança

Els ‘hackers’ es fan passar, suposadament, per establiments hotelers del Principat que estan buscant personal i asseguren als candidats a un lloc de treball que són vàlids però que s’han de sotmetre a una entrevista després de la qual se’ls tornarà el 70% de l’abonat

Un fragment d'un dels correus que s'estan enviant.
Un fragment d'un dels correus que s'estan enviant.

Suposats pirates informàtics, que s’estarien fent passar per alguns dels establiments hotelers del Principat que presumptament busquen personal, intenten estafar eventuals temporers fent-los creure que abans d’acudir a l’entrevista de feina han d’avançar diners per a una inexistent assegurança d’ocupació. En total se’ls demanen 850 euros dels quals es retorna el 70% després de l’esmentada entrevista. Evidentment, res d’això és legal.

Els ‘hackers’, fent-se passar pels hotels -encara que queda clar en la majoria dels casos que l’adreça electrònica a la qual s’ha de respondre és un gmail.com i no pas cap mail corporatiu oficial de l’establiment-, expliquen que un cop valorat el currículum de l’aspirant s’ha trobat que és vàlid per a la feina però que cal sotmetre’s a una entrevista. El català que s’usa en el correu enviat als candidats és força macarrònic, segurament producte d’una traducció feta en línia a través de les múltiples aplicacions informàtiques que ofereixen aquest servei.

La comunicació que s’envia als suposats interessats diu que per estar més segurs de tot plegat i de l’interès real del sol·licitant del lloc de feina “heu de fer un pagament de 600 euros per la tarifa de l’assegurança d’ocupació i, en segon lloc, obtenir l’aprovació de 250 euros més, un total de 850 euros a través del nostre servei d’assistència”. S’informa també que el 70% de l’abonat a l’avançada es tornarà “el dia de la seva entrevista” i s’emplaça a donar els detalls del pagament sempre que el demandant de la feina estigui d’acord amb les condicions que s’imposa.

En tot cas, un intent d’estafa en tota regla davant el qual no cal pas caure. Ben al contrari, qui rebi un d’aquests correus, que normalment haurien de ser temporers o immigrants que ho pretenen ser, haurien de contactar amb la policia i denunciar la situació.

Comentaris (4)

Trending